Цвијановић: Полиција саставни дио идентитета Српске

04.04.2015 Актуелно

Цвијановићева је нагласила да је Влада Српске препознала потребу реорганизације у оквиру полиције да би била обезбијеђена већа ефикасност, те да је Влада стала из свих идеја ресорног министра Драгана Лукача.

„Задовољна сам што је отпочео тај процес. Увијек нагласим колико је полиција Републике Српске била важна у стварању Републике Српске, али важна и за опстанак Републике Српске и за њено трајање у будућности“, рекла је Цвијановићева у Бањалуци на обиљежавању Дана полиције Српске.

Она је додала да је полиција, поред свих изазова које носе редовни полицијски послови, суочена и са изазовима глобалног карактера, те да Влада Републике Српске даје пуну подршку оспособљавању полиције Српске за те изазове.

„Као Влада стојимо чврсто иза свега што треба да се ради на нивоу полиције, али исто тако свјесни да све институције у Републици Српској и сви појединци који обављају било какву јавну функцију у име Републике треба да воде рачуна и о тим изазовима и да заједно институционално наступамо и радимо за добробит грађана Републике Српске“, закључила је Цвијановићева.

Архива