СДА ће од СДС-а, вјероватно, тражити и да се не изјашњавају као Срби

10.03.2015 Актуелно

 

Одговарајући на питања новинара да прокоментарише захтјев Главног одбора СДА да страначко Предсједништво у разговорима са СДС-ом, НДП-ом и ПДП-ом размотри могућност успостављања заједничких парламентарних већина у општинама у Републици Српској, Цвијановићева је истакла да, упркос оваквим иницијативама СДА „заговара тезу да би коалиција која постоји на републичком нивоу, требало да постоји и на локалном нивоу“.

„Једнако сам демократа да разумијем да није могуће наредити тако нешто. Локалним одборима политичких партија се препушта да сами одлуче каква ће бити партнерства на том нивоу, али да се питам и да може тако да буде, тражила бих да то буде једнообразна коалиција“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

„У питању је одређена комбинаторика, јер свако слаже своје већине у складу са оним како може да одњегује одређена партнерства на локалном нивоу. Веома су шаролике скупштинске већине у локалним заједницама у Републици Српској, а тако је претпостављам и у Федерацији БиХ“, додала је Цвијановићева, која је међународни секретар СНСД-а.

Архива