Додик: NATO интервенција била атак на Србију и српски народ

24.03.2015 Актуелно

Послије сусрета са предсједником Србије Томиславом Николићем у Београду, Додик је изјавио да је на састанку било ријечи о бомбардовању Србије, штети и жртвама.

Предсједик Српске је истакао да је NATO, употребљавајући осиромашени уранијум, пуцао не само на војнике и одбрамбену моћ Србије у том тренутку него и на генерације које још нису рођене.

Према његовим ријечима, то показује читав низ мјеста гдје су у Републици Српској и Србији пале ракете са осиромашеним уранијумом, који је и данас узрок многих малигних обољења чак и код новорођене дјеце.

„У том погледу ми немамо право да те ствари не знамо и немамо право да о тим стварима ћутимо због државе, нације, народа и будућности јер они, који су могли тако нешто да учине, не могу да говоре никада о добрим намјерама на овом простору и то сам пренио Николићу“, рекао је Додик новинарима.

Предсједник Српске ће вечерас присуствовати комеморативном програму поводом обиљежавања 16 година од почетка NATO агресије на Србију, односно тадашњу СР Југославију.

Почетак скупа заказан је 19.58 часова испред зграде бившег Генерлштаба Војске Србије у Београду, која је оштећена током бомбардовања.

Данас се навршава 16 година од почетка NATO агресије на некадашњу СР Југославију, током које је убијено најмање 2.500, више од 12.500 рањено, а кориштена је и муниција са осиромашеним

Архива