Додик: СНСД задражао примат најјаче странке у Републици Српској

28.03.2015 Актуелно

Додик је рекао новинарима у Теслићу у паузи страначког савјетовања да је свјестан да се изборни и сваки други успјех СНСД-а жели девастирати и довести у позицију на којој није.

Он је истакао да се из дневно-политичких разлога девастирају резултати власти СНСД-а, током које је бруто национални доходак повећан са 1,8 милијарди КМ на 8,8 милијарди КМ.

„То је несумљиво највећи раст бруто домаћег производа на овим просторима“, рекао је Додик.

Он је истакао да је бруто домаћи производ по глави становника у Републици Српској, прије него што је СНСД дошао на власт, био 1.600 КМ, а сада износи 6.100 КМ.

„Власт СНСД-а оставила је многе комуналне и инфраструктурне објекте у Републици Српској, која од 2006. до данас имала раст индустријске производње сваке године“, рекао је Додик.

Он каже да је СНСД успио да повећа домаћи бруто производ по глави становника са маргиналних три до четири одсто на 30 одсто.

„Наш циљ је да по окончању петогодишњег плана, чији се оквири конституишу на данашњем савјетовању, бруто домаћи производ по глави становника износи 40 одсто европског просјека“, навео је Додик.

Он је рекао да је СНСД обезбиједио раст на многим мјестима, али да то неко не жели да види.

„СНСД има чиме да се похвали и ми настављамо да градимо стабилне институције Републике Срспке“, рекао је Додик и додао да је социјално-демократски карактер ове странке искључиво с циљем развоја унутрашње демократске процедуре и живота који ће бити у функцији раста и развоја Српске.

Додик је истакао да је сврха данашњег савјетовања у Теслићу пронаћи одговоре политика СНСД-а за наредних пет година.

„Данашње савјетовање даће оквире који ће се наћи у радним документим Сабора СНСД-а који се одржава крајем идућег мјесеца. Данас анализирамо и преиспитујемо досадашње политике и желимо да унесемо неке нове, које ће бити у складу са актуелностима на међународном плану“, рекао је Додик.

Он је нагласио да међународна политика утиче на унутрашњу, те да СНСД има потенцијал и капацитет да на то да одговоре.

Одговарајући на питање новинара зашто потпредсједник СНСД-а Игор Радојилић не присуствује данашњем савјетовању, Додик је рекао да је неко своје одсуство оправдао, а неко није.

Додик је истакао да су се данашњем скупу одазвали сви који могу дати креативни допринос СНСД-а, што је по њему и крајњи циљ.

СНСД ће доживјети организационе трансформације

Теслић – Предсједник СНСД-а Милорад Додик најавио је организационе трансформације странке.

„На општинском нивоу предлаже се увођење предсједништва без извршног одбора, стриктно вођење и утврђивање процедура за кадровску политику, поштивање рада и одлучивање у органима и све оно што људи кроз свој рад на терену представе као најважније“, изјавио је Додик  по завршетку страначког савјетовања у Теслићу.

Додик је рекао да је током данашњег скупа дио разговора био о организацији СНСД-а и перспективама за раст и јачање ове странке.

„У оквиру тога 500 људи је током дискусија кроз радне групе дало одговоре на многа питања да би се најшире могуће утврдиле препоруке за израду саборских документа“, изјавио је Додик.

Он је као доминантне теме навео и еконономску, те политику запошљавања, као и начине како организацију СНСД-а прилагодити тим питањима.

Према његовим ријечима, само системска рјешења треба да буду у фокусу политике ове странке.

Додик је политике на нивоу БиХ оцијенио као „неуспјешно мјесто за политике важне за Републику Српску“ и истакао да СНСД, као партија која у себи баштини наважније интересе Републике Српске, није задовољна тренутним стањем у БиХ.

Фото галерија

[widgetkit id=63]

Архива