Цвијановић: Смјена политичких генерација је природна ствар

15.03.2015 Актуелно

На питање Срне да прокоментарише став потпредсједника СНСД-а Игора Радојичића да су овој странци потребни нови кадрови, Цвијановићева је рекла да у тој констатацији не види ништа спектакуларно, јер се таква смјена политичких генерација већ дешава, али се никад и нигдје не дешава тако да сви стари одједном оду, а сви нови одједном дођу.

„Промјена кадрова и смјена генерација је саставни дио страначког живота, и то се стално дешава. На примјер, у посланичком клубу СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске има неколико младих људи који су већ испрофилисани као нови и најактивнији парламентарци СНСД-а, иако је прошло свега пар мјесеци од конституисања Народне скупштине“, навела је Цвијановићева.

Она је подсјетила да ће крајем априла бити одржан Сабор СНСД-а, што ће значити и додатно увођење нових кадрова у страначке органе, али и другачији концепт рада страначке Кадровске комисије.

„И међу министрима имамо сасвим нова и млађа лица, а долазе из страначке структуре. Уосталом, и у наш бањалучки Градски одбор Игор Радојичић је увео доста нових кадрова, што је сигурно допринијело нашем добром резултату на протеклим изборима“, истиче Цвијановићева.

Она је напоменула да смјена политичких генерација увијек и свугдје подразумијева процес и комбинацију оних са искуством и оних који то искуство стичу.

„Тај процес у СНСД-у видим тако што ће поједина ‘стара’ лица свој још активан политички ангажман ускоро замијенити савјетодавним у оквиру страначких тијела. Па, онда видим једну генерацију људи од око 50 година старости, а који имају поприличан политички стаж, у које, између осталог, спадамо и Игор Радојичић и ја, као људе који су сада мост између старијих и млађих политичких генерација, али ће за пар година неминовно прећи у ‘стару гарнитуру’, а млађи ће заузимати наше позиције“, наводи Цвијановићева.

Она је истакла да је то толико природно да не види зашто би то била тема, те додала да још није чула никога у СНСД-у да на то другачије гледа.

„Оно што је важно јесте да у СНСД-у има мјеста за свакога ко жели да проводи политике странке и да учествује у обликовању или иновирању тих политика када је потребно. Никада нисмо били политичке кукавице, никада нам није недостајало патриотизма и никада нисмо бјежали од проблема, већ смо их рјешавали. То је битно, а све друго су мање важна питања“, закључила је Цвијановићева.

Архива