Цвијановић: слиједи политичка казна за оне који опструишу Српску

28.03.2015 Актуелно

Цвијановићева је оцијенила да је велика срамота за све оне који у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ нису подржали ратификацију Споразума о кредиту за развојну политику пословног амбијента између БиХ и Свјетске банке, наводећи да су они одлучили да опструишу Републику Српску.

„То је први пут да се дешава у Свјетској банци таква ситуација, да направите развојни програм, да у оквиру тога дефинишете реформе и у оквиру тих реформи подршку коју ће буџет добити као стимуланс и да неко онда на крају неће да ратификује један такав споразум“, рекла је Цвијановићева новинарима у Теслићу.

Према њеним ријечима, срамота је што је опозиција у Републици Српској, која има прилику да учествује у законодавној власти БиХ, нажалост, поново направила један такав катастрофалан потез.

„Они то правдају објашњењем да неће да учествују у кредитном задужењу Републике Српске којим ће се крпити буџетске рупе. Као прво, није у питању таква врста приче апсолутно, у питању су реформе за које добијете одређена кредитна средства и проведете их да бисте проводили неке друге након тога и били подржани на тај начин“, појаснила је премијер Републике Српске.

Она је истакла да је ово једна димензија, а друга је то да СДС, ПДП и НДП не воде рачуна о томе да ли је Република Српска задужена, него су „одлучили да показују мишиће преко леђа Републике Српске“.

„Ја сам им поручила да је то увијек пут који води у политички суноврат и тамо ће они завршити“, поручила је Цвијановићева, која је и међународни секретар СНСД-а.

Она је подсјетила да су представници опозиције и прошле године на исти начин покушали да блокирају средства која су била домаћа, уопште нису била кредитна.

„То су била средства од добити из ‘Електропреноса’ по којем основу је Републици Српској припадао 41 милион КМ. Ти бајни политичари и посланици из ПДП-а, СДС-а су и тада гласали против тога. Дакле, они су одлучили да опструишу Републику Српску и зато ће услиједити политичка казна. Она је гора од неке друге казне“, истакла је Цвијановићева.

 Фото галерија

[widgetkit id=63]

Архива