Кошарац: Присуство Џаферовићевом предсједавању било би равно издаји

10.02.2015 Актуелно

Коментаришући Џаферовићеве најаве да би посланици који не присуствују сједницама Представничког дома могли да буду санкционисани, Кошарац је истакао да су такве врсте притисака бесмислене.

„Притисак да ће неко остати без неких примања зато што тражи смјену човјека који има ратну хипотеку, потпуно је бесмислено у смислу да ће то утицати на нашу одлуку и да ћемо ми присуствовати сједницама Представничког дома уколико нас неко застраши“, рекао је Кошарац новинарима након сједнице Проширеног колегијума Представничког дома.

Према његовим ријечима, примјетно је да је Џаферовић додатно забринут и заплашен и да због тога поставља смијешне тезе да постоји начин и могућност да ће неко посланике СНСД-а било којом мјером да дисциплинује.

„Нас плаћају грађани Републике Српске и ми имамо сву одговорност према њима, а не према Џаферовићу и онима који се плаше да подрже нашу иницијативу, а то су прије свега посланици из Савеза за промјене. Могу да причају о смањењу или одузимању плата, ми од нашег става нећемо одустати, јер је то одраз ставова људи у Српској“, нагласио је Кошарац.

Он је навео да је СНСД и данас Колегијуму и Проширеном колегијуму Представничког дома упутио иницијативу за смјену Џаферовића, али да она није добила подршку.

Кошарац је најавио да ће и сутра поново да покрене исту иницијативу на самој сједници Представничког дома.

„СНСД неће мијењати свој став о Џаферовићу и даље ћемо користити све механизме да покренемо процедуру за његову смјену, јер сматрамо да постоји његова политичка одоговорност. Док је Џаферовић предсједавајући Представничког дома и члан Колегијума, СНСД неће учествовати у раду Представничког дома у пленарном дијелу сједнице“, поручио је Кошарац.

Он је позвао све посланике у Представничком дому да подрже иницијативу о разрјешењу Џаферовића.

Архива