Душан Панић први начелник општине Станари

01.02.2015 Актуелно

То су први прелиминарни резултати које је саопштио Ненад Палексић, предсједник Општинске изборне комисије.

„Редослијед је сљедећи: кандидат СДС-а Младен Кршић је освојио 2.003 гласа, Душан Панић, кандидат СНСД-а, освојио је 2.221 глас, док је независни кандидат Маринко Јањиловић освојио 382 гласа“, рекао је Палексић.

„Сада могу да изјавим да ћу бити начелник свих грађана општине Станари. На првом мјесту покушаћу, и сигурно ће то тако и бити, уз подршку Владе РС и предсједника и свих ових дивних људи, односно на првом мјесту грађана, да испоштујем обећања која сам дао на скуповима. Хвала на првом мјесту свима који су гласали за мене, а захваљујем се и онима који нису. Надам се да ће се кориговати до 2016, да људи схвате ко им може пружити љепше, боље и срећније у овој општини“, изјавио је Панић.

Он се захвалио тиму који је стајао иза њега на челу са лидером станарског СНСД-а и послаником те партије у Народној скупштини РС, Гораном Јеринићем, носиоцу листе за Скупштину општине Станари Остоји Стевановићу и свим 16 кандидата који су дали велики допринос његовој побједи.

Према подацима Општинске изборне комисије, од 7.856 бирача гласала су 4.793, односно 61 проценат од укупно уписаних у бирачки списак, а важећих је било 4.606 листића.

Станари били у саставу града Добоја

Народна скупштина Републике Српске је на посебној сједници, одржаној 9. септембра 2014, усвојила Закон о оснивању општине Станари којим се уређују оснивање, подручје, надлежности, органи, њихов избор и финансирање ове општине.

Посланици су усвојили и допуну Закона о територијалној организацији Републике Српске којом се утврђује да територију Српске чини и општина Станари.

До усвајања ових закона Станари су били у саставу града Добоја.

Архива