Радмановић: Предсједништво БиХ нема уставну надлежност за писање изјаве

28.01.2015 Актуелно

 

„Чланови Предсједништва БиХ су подлегли притиску из Брисела или Сарајева да се баве тиме и запетљали се у свему. Њима је била довољна и мало измијењена преамбула која би се завршила на начин да Предсједништво БиХ подржава иницијативу Европске комисије“, рекао је Радмановић.

Он претпоставља да, након оправданих примједби да се нигдје у изјави не спомињу Република Српска и уставно уређење БиХ, Предсједништво ради на исправкама изјаве, и истиче да не види да има излаз из свега овога.

„И Европљани су погријешили што траже да сви потпишу изјаву, јер постоји изражена жеља у БиХ скоро свих да се иде према ЕУ. Једна оваква изјава неће убрзати те процесе, него формирање власти и одговорни људи“, додао је Радмановић.

Говорећи о ситуацији у СНСД-у, Радмановић је поновио да су односи у овој партији веома добри, на високом нивоу и да нема сукоба.

„Не може било какав акт од било кога уздрмати СНСД као једну моћну партију у којој има различитих мишљења. Не мислим да ће на органима странке бити расправе о томе што је написао Рајко Васић на блогу, а не припадам онима који мисле да је то најбоља анализа до сада“, каже Радмановић.

Он је напоменуо да су у припреми сједнице Извршног и Главног одбора СНСД-а на којима ће се разговарати о ономе што је прошло, али и шта се очекује од ове странке.

„Тај циклус почиње за седам до 10 дана, а биће завршен сабором странке, који би требало да буде одржан у априлу“, закључио је Радмановић.

Архива