Додик: Српска, синоним слободе српског народа

08.01.2015 Актуелно

Додик је рекао да је Република Српска својим постојањем показала да није случајан хир или дашак вјетра нанесен распадом бивше Југославије, већ трајно опређељење људи који живе на том простору.

„Свима желим да честитам Дан Републике, божићне празнике, а оно што сваком човјеку, цијелој Републици и свијету треба јесте мир“, поручио је Додик након полагања вијенаца на Споменик палим борцима Војске Републике Српске на гробљу „Свети Пантелија“ у Бањалуци.

Он је додао да ће институције Републике учинити све да брзо осмисле и проведу веома опсежне мјере које ће је стабилизовати, омогућити привредни раст и ново запошљавање.

„Република Српска дочекује још један рођендан у увјерењу да је потребно да се окупи око идеје рјешавања проблема на свим пољима“, рекао је Додик.

Вијенце на Споменик палим борцима Војске Републике Српске положили су и предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, делегација Владе Српске предвођена премијером Жељком Цвијановић, делегација посланика из Републике Српске у Представничкиом дому Парламентарне скупштине БиХ и делегација Вијећа народа Републике Српске.

Вијенце су положиле и делегације Оружаних снага БиХ, Борачке организације Републике Српске, Савеза логораша, Републичке организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила, те Савеза општина и градова.

Архива