Република Српска прва формирала власт

18.12.2014 Актуелно

Цвијановићева је данас заједно са својим министрима у храму Христа Спаситеља положила заклетву и том приликом истакла да је стабилност РС најважнији приоритет.

„Највећи дио нашег програма управо се односи на економију, односно побољшање услова у привреди, ликвидност и растерећење привреде те читав низ мјера и закона који ће бити доношени и мијењани да бисмо обезбиједили стабилност привреде“, рекла је Цвијановићева.

Она је навела да је много тога већ припремљено у оквиру економске политике за 2015. годину и додала да ће реализација програма рада Владе почети од јануара.

„Све мјере које су предвиђене заправо су и формулисане и дефинисане и усаглашене са нашим социјалним партнерима“, рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је нешто касније одржала радно-консултативни састанак са министрима из актуелног сазива и новоименованим министрима.

Како је пренијела Срна, састанак је организован уочи званичне примопредаје дужности између досадашњих и новоименованих министара, која би требало да буде одржана наредне седмице, а на састанку је разговарано о програмским начелима нове Владе, те процесу израде докумената економске политике и буџета за 2015. годину.

Министри су размијенили информације у вези с реализованим ресорним програмима, те активностима и мјерама које ће бити спровођене у новом мандатном периоду.

Одмах након тога, одржана је и сједница Владе на којој је дата сагласност на ранг-листу од 98 привредних друштава која су остварила право на новчана средства за побољшање ефикасности пословања, у укупном износу од 1,5 милина марака.

На сједници је прихваћена Информација о провођењу јавног конкурса за додјелу новчаних средстава за побољшање ефикасности пословања привредних друштава.

„На јавни конкурс пријавило се 148 привредних друштава. Услове јавног конкурса испунило је 98 привредних друштава за које је предложена подјела новчаних средстава, док 50 друштава није испунило услове конкурса“, наведено је у саопштењу издатом након сједнице.

Влада је дала сагласност и Министарству индустрије, енергетике и рударства на план утрошка средстава на позицији текући грант за реструктурирање и побољшање ефикасности рада привредних друштава, од 1. јануара до 31. децембра ове године у износу од милион и по марака.

Архива