Изабрана нова Влада Републике Српске

17.12.2014 Актуелно

За министра финансија изабран је др Зоран Тегелтија, министар унутрашњих послова је мр Драган Лукач, док је за министра просвјете и културе изабран др Дaне Малешевић.

Народна скупштина Републике Српске изабрала је Миленка Савановића за министра рада и борачко – инвалидске заштите, за министра индустрије, енергетике и рударства изабран је Петар  Ђокић, док је нови министар правде Антон Касиповић.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде је проф. др Стево Мирјанић, министар здравља и социјалне заштите, др Драган Богданић, а министар науке и технологије, проф. др Јасмин Комић.

За министарку управе и локалне самоуправе изабрана је Лејла Решић, министар трговине и туризма је Предраг Глухаковић, док је министарка породице, омладине и спорта др Јасмина Давидовић.

Министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију је Сребренка Голић, министар саобраћаја и веза, Неђо Трнинић, министар за економске односе и регионалну сарадњу, Златан Клокић, док је за министра за избјеглице и расељена лица изабран Давор Чордаш.

Народна скупштина Републике Српске данас је прихватила и експозе који је предложила предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.

Архива