Додик: Српска политички, институционално и безбједносно стабилна

29.12.2014 Актуелно

Додик је током традиционалног пријема за спортисте, студенте и ђаке, нагласио опредијељеност институција Републике Српске да омогуће што боље услове за школовање студената и ученика, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

На пријему за научне и раднике из области културе, предсједник Српске је истакао да су институције из ових области значајне за очување културне баштине и афирмацију идентитета Републике Српске.

Додик је на пријему за представнике националних мањина рекао да су представници ових мањина дали допринос у развоју Републике Српске и нагласио да се у Српској поштују различитости и афирмишу једнака права за све грађане.

Током пријема делегације Уставног суда Републике Српске, Додик је изразио задовољство досадашњим радом овог суда.

Он је указао на важност правосудних органа у друштву, те нагласио да они у Републици Српској имају пуну подршку за рад.

На пријему за представнике Министарства одбране БиХ из реда српског народа, предсједник Републике истакао је да они чувају идентитет Републике Српске у оквиру Оружаних снага БиХ.

Он је током пријема представника Министарства унутрашњих послова Републике Српске изразио задовољство радом овог министарства, те нагласио да је Полиција Републике Српске најуспјешнија безбједносна агенција у БиХ.

Пријему за представнике медија присуствовали су директори, уредници и новинари бројних медијских кућа.

Предсједник Републике је на пријемима организованим поводом 9. јануара – Дана Републике и крсне славе Републике Српске, Светог архиђакона Стефана честитао новогодишње и божићне празнике.

Пријеми су организовани за спортисте, студенте и награђене ученике, чланове АНУРС-а, раднике у области културе и науке, представнике издавача из Републике Српске и Савеза националних мањина Републике Српске.

Пријем је организован и за делегације Уставног суда Републике Српске, представнике правосудних органа Републике Српске, Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Министарства одбране БиХ из реда српског народа, те за представнике медија.

Већа одговорност за изговорену јавну ријеч

Нико у политичкој сфери нема право да буде незадовољан новинарским информисањем уколико је оно у оквиру професионалних стандарда и слободе новинара како они гледају на догађаје у друштву, рекао је Милорад Додик, предсједник РС, на пријему за представнике медија поводом Дана РС.

„Ја бих као предсједник Републике само апеловао на већу одговорност за изговорену јавну ријеч и више истине и жеље да заједно допринесемо да јавно мњење у РС буде стабилно и позитивно, а не депресивно и негативно“, нагласио је Додик.

Он је позвао новинаре да афирмишу позитивне вриједности у РС и предузетнике који запошљавају много радника и поспјешују економску активност.

„Без те предузетничке структуре ни ми као политичари не можемо успјети“, рекао је Додик, указавши да се РС као друштво мора више окренути домаћим капацитетима и привредницима.

Архива