Додик: Босић и званично постао промотер пробосанске политике

09.12.2014 Актуелно

 

„Концептуални политички помак СДС-а’, о којем је говорио професор /Шаћир/ Филандра уочи избора, а након предавања које је Младен Босић одржао у Сарајеву, био је знак да су Бошњаци у Републици Српској нашли партнере за провођење њихове платформе, и то нису крили“, рекао је Додик, на питање Срне да прокоментарише избор предсједника СДС-а Младена Босића у руководство Представничког дома парламента БиХ.

Лидер СНСД-а је нагласио да „изборни побједници у Републици Српској, коалиција окупљена око СНСД, нису пристали да буду кооперативни за идеје Бакира Изетбеговића и СДА, али су се „у Републици Српској нашли ‘подобни’ Срби, спремни и да отпужу до Сарајева на ноге Изетбеговића млађег“.

„Колико је Босићу стало до Републике Српске говори и чињеница да већ данас, у свом првом обраћању није нашао за сходно ни да је помене. Тако је Босић данас и званично постао промотер пробосанске политике“, истакао је Додик, који је предсједник Републике Српске.

Он је оцијенио да су „Младен Босић, СДС и њихови сателити, на овај начин показали да је њихов једини циљ био улазак у власт по сваку цијену, па и по цијену издаје властитог бирачког тијела“.

„СДС, ПДП И НДП нису освојили мандате говорећи да ће пристати на све на шта су пристали након избора. Да воле да се лажно представљају свједочи и чињеница да упорно инсистирају да припадају непостојећем Савезу за промјене. Они и јесу у Савезу, али очигледно у Савезу за подвале“, закључио је предсједник СНСД-а Милорад Додик.

Архива