Савезу за промјене фотеље важније од принципа

12.11.2014 Актуелно

Радојичић је оцијенио да је ХДЗ изложен притиску да се прикључи коалицији СДА, ДФ-а и Савеза за промјене ради формирања власти на нивоу Савјета министара БиХ, истичући да би странка Драгана Човића на тај начин добила учешће у власти и одређен број функција, али би заузврат морала да се одрекне својих програмских принципа.

„Прави циљ јесте да се из игре избаци СНСД, а затим и ХДЗ. То је јасно и нама и њима. Није на нама да објашњавамо њихове принципе, али је јасно да у ономе што су потписали СДА, Савез за промјене и ДФ нема ни трага од њих, него је то више позив да се прикључе као посљедњи вагон те композиције и добију неке фотеље. Наравно, на њима је да одлуче на коју ће страну кренути, али већ сада је јасно да би ХДЗ био изгубљен у таквом блоку“, рекао је Радојичић.

Он је казао да овај блок тренутно има математичку већину само у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, али и да то није случај у свим осталим нивоима власти, односно Народној скупштини Републике Српске, Парламенту ФБиХ, па ни у самим кантонима.

„Из тога проистиче могућност да би се на три четвртине територије БиХ успоставила власт која би била супротна од власти у Сарајеву“, оцијенио је Радојичић.(Срна)

Архива