Радмановић: Имамо већину од 42 посланика у НСРС

23.11.2014 Актуелно

Након сједнице ИО ГО СНСД-а у Бањалуци, Радмановић рекао је новинарима да СНСД наставља коалициону сарадњу са ДНС-ом и СП-ом и још неким партијама.

„Вечерас смо констатовали да имамо већину од 42 посланика у Народној скупштини Републике Српске без коалиције жДомовинаж и то је разлика у односу на други блок“, истакао је Радмановић.

Он је рекао да је ИО СНСД-а опредијељен да власт буде формирана што је прије могуће након избора.

Према његовим ријечима, опредјељење СНСД-а за то је равноправност на свим нивоима, што није уважено код других политичких партија.

Радмановић је подсјетио да је СНСД водио разговоре о формирању власти у Републици Српској и на нивоу БиХ.

„Када је ријеч о БиХ, обављајући разговоре на принципу равноправности на којем СНСД инсистира, нисмо прихватили ставове СДА која мисли да данас треба потпуно да влада БиХ“, рекао је Радмановић.

Он је навео да су разговори са СДА били неуспјешни, истичући да је СНСД одбио њихову много блажу концепцију од оне коју су прихватили неки други из Републике Српске.

„Мислимо да се власт на нивоу БиХ мора конституисати око побједника у ентитетима и међу народима, јер таква власт гарантује стабилност у БиХ. Нажалост, неки други из БиХ под притиском из Сарајева прихватају други начин.Ми мислимо да је то лоше“, рекао је Радмановић.

Архива