Кошарац: Пандуревићева постала особа хваљена од бошњачких политичара

16.11.2014 Актуелно

 

На питање Срне да прокоментарише увјереност Пандуревићеве у аутентичност аудио материјала на коме наводно међународни секретар СНСД-а Жељка Цвијановић говори о „куповини“ посланика и став да овај случај „тестира спремност истражних институција за борбу против корупције“, Кошарац је рекао да се од Пандуревићеве до сада могло чути много бесмислених ствари, и то углавном у одбрани бесмислене и „пузеће политике“ коју води руководство СДС, које је одметнуто од свог чланства и оног што оно жели и осјећа да треба да буде политика њихове странке.

„Пандуревићева је, исто као и неки други високопозициониран чланови СДС-а, од омражене и нападане особе постала особа хваљена од бошњачких политичара. Сјећам се како су је оптуживали за геноцид, причали да су она и њена породица пљачкали Бошњаке и држали једну Бошњакињу за вријеме рата у кући као приватног роба. То је било у вријеме када су СНСД и СДС били заједно у аранжману на нивоу БиХ. Када је предсједник /Милорад/ Додик стао у заштиту Пандуревићеве, она му је тада захваљивала, а све је то ишло преко Жељке Цвијановић“, рекао је Кошарац.

Он је напоменуо да су напади на Пандуревићеву престали онда када је „постала добар сарадник бошњачке политике и којекаквих директора на нивоу БиХ“, те је „постала врло прихватљива и прихваћена особа“.

„Када је водила интерни рат са једним послаником СДС-а из прошлог сазива, тражила је од Цвијановићеве да ту појасни неке ствари Младену Босићу у њену корист, а радило се о једној теми око које није било сагласности, такође у вријеме када су СНСД и СДС заједно наступали на нивоу БиХ“, напоменуо је Кошарац.

Иначе, посланик СДС-а у Представничком дому парламента БиХ Александра Пандуревић вјерује у аутентичност аудио материјала на коме наводно премијер Републике Српске и међународни секретар СНСД-а Жељка Цвијановић говори о „куповини“ посланика, а који, како је навела, показује да и у СНСД-у постоје часни политичари који су огорчени корупцијом.

На данашњој конференцији за новинаре у Источном Сарајеву, Пандуревићева је навела да се овим случајем тестира спремност истражних институција за борбу против корупције.

Архива