Коалиција »Домовина« заинтересована за Владу Српске

27.11.2014 Актуелно

 

„Наставићемо разговоре. Мени је драго што је изражена спремност ове коалиције да ради и да заједно са нама сачини нову већину у парламенту Српске“, рекао је Додик након консултација са представницима коалиције „Домовина“ о новом мандатару за састав Владе Републике Српске.

Додик је новинарима у Бањалуци рекао да ће у наредном периоду разговарати о детаљима о евентуалном учешћу у новој влади Републике Српске.

Он је рекао да су Бошњаци и Хрвати у Српској конститутиван народ и да је потребно разговарати и са њиховим политичким представницима.

Додик је упознао представнике ове коалиције да коалиција СНСД-ДНС-СП са осталим члановима скупштинске већине има усаглашен приједлог за мандатара за састав нове Владе Републике Српске.

Он је рекао да не постоји ниједна препрека да се саопшти име мандатара, јер владајућа коалиција СНСД-ДНС-СП има већину у парламенту Српске.

Додик је рекао да није било ријечи о формирању власти на нивоу БиХ, али вјерује да је СНСД незаобилазан фактор у формирању власти и на овом нивоу. Он је оцијенио да би имплементација онога што је потписано раније била политичка карикатура.

 

Архива