Додик: Избор мандатара лоша вијест само за опозицију

30.11.2014 Актуелно

Додик је рекао да само СДС и Младен Босић нису схватили да су избори завршени, да је народ у Републици Српској рекао своје, а што је најтрагичније – још нису схватили да су једини и апсолутни губитници избора.

„Премијер у покушају Младен Босић од 12. октобра не престаје да напада свој народ што је гласао како је гласао, скривајући се иза приче о упитности легитимитета изабраних народних представника. Ако би бар минут престао да ‘плаче’, можда би јасније видио реалност о којој је одлучио народ на демократским изборима“, рекао је Додик.

Поштујући управо вољу народа, каже Додик, и чињеницу да је Цвијановићева добила више од 310.000 личних гласова, о чему „Босић може само да сања“, те уважавајући све референце које актуелни премијер има и цијенећи њене досадашње резултате, након апсолутног консензуса свих који ће подржати владу, Жељка Цвијановић је од данас мандатар.

„Напади на Милорада Додика и Жељку Цвијановић неће Босића оставити на челу странке, којој мора да објасни зашто је апсолутни губитник ових избора, и зашто је, варајући и чланство и народ, отпузао у Сарајево да потпише капитулацију Републике Српске и тиме потврди пробосанску оријентацију своје странке“, рекао је Додик.

Он је нагласио да „Босић, умјесто да бар једном некоме изађе на политички мегдан као предсједник највеће опозиционе партије, радије бира да из кабинетске хладовине по цијели дан пише саопштења из којих се не види ништа друго до озлојеђености губитника“.

„СНСД и Милорад Додик знају Босића као таквог, али оно што му неће дозволити јесте да од Републике Српске направе губитника“, истакао је Додик.

Он је нагласио да је Република Српска прва која је конституисала парламент након избора, и прва улази у избор Владе, чиме показује способност да остане институционално стабилна, без обзира на покушаје опозиције да је политички дестабилизује.

Додик је подсјетио да је Босић, након избора, појединцима из садашње владајуће коалиције нудио сарадњу и највише функције, попут премијерске и функције предсједника Народне скупштине, иако је те исте појединце жестоко критиковао у изборној кампањи, што потврђује да му је једино стало да приграби власт, а не да направи „позитивне промјене“, како је у кампањи обмањивао бираче у Републици Српској.

„Све у свему, какав је такав је, Босић је наш најбољи политички противник којег имамо и којег не морамо објашњавати“, закључио је предсједник Републике Милорад Додик

Архива