Додик: Имамо легитимитет да представљамо Србе

26.11.2014 Актуелно

Додик вјерује да власт на нивоу БиХ неће формирати представници политичких партија које су потписале „сарајевски споразум“.

„Савез за промјене нису политички представници Републике Српске, нити српског народа. СНСД је добио највећи број гласова на општим изборима у Републици Српској и на нивоу БиХ и то су разумни аргументи, према којима смо незаобилазан фактор у формирању власти на нивоу БиХ“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да ће СНСД снажно оспорити било какву одлуку на нивоу БиХ која није у интересу Српске.

Лидер СНСД је истакао да потпредсједник СДА Бакир Изетбеговић жели да направи нестабилну и конфузну ситуацију у Српској.

„Изетбеговић тврди да је нашао добар начин сарадње на нивоу заједничких институција са одређеним политичким партијама из Српске. СНСД никада није ишао у институције власти на нивоу БиХ зато што је то желио, али је сматрао политичком обавезом да представља Републику Српску“, нагласио је Додик.

Подсјетивши да БиХ нема владу, него Савјет министара, Додик је рекао да, у том погледу, сваки одлазак у Сарајево треба разумјети на начин да тамо некога представљате, а не да са неким правите коалиције.

Архива