Додик и Крајишник: Очувати институционалну стабилност Српске

22.11.2014 Актуелно

„Република Српска је посљедњих година имала снажну институционалну стабилност. Мислим да је неопходно да се та стабилност у наредном периоду очува“, изјавио је Додик након састанка са предсједником Асоцијације „Ствараоци Републике Српске“, Момчилом Крајишником.

Предсједник Српске рекао је да се сагласио са Крајишником да је неопходно обезбјеђивати што већи степен јединства политичких фактора у Републици Српској на јачању и очувању институционалне снаге и јединственог наступа у име Српске на било ком нивоу.

„У том погледу, као предсједник Републике, имам намјеру да након своје инаугурације позовем све политичке факторе у Републици Српској да разговарамо о актуелној ситуацији и да учиним све да се обезбиједи што већи степен јединства свих политичких снага на питањима суштински важним за Српску“, истакао је Додик.

Он је најавио да ће Асоцијација „Ствараоци Републике Српске“ у наредним седмицама добити статус организације од јавног интереса за Републику Српску.

„За Републику Српску је важно да се чују ставови те организације, људи који су на почетку били чланови тијела и органа Српске, а многи од њих су прошли одређену тортуру међународног фактора и других институција. Ти људи су остали досљедни идеји јачања и снажења Републике Српске“, рекао је Додик.

Предсједник Асоцијације „Ствараоци Републике Српске“ Момчило Крајишник захвалио је Додику што ће Асоцијација добити статус организације од јавног интереса, па ће у буџету бити предвиђена средства за њен рад.

Крајишник је рекао да је неминовно јединство и заједнички наступ свих српских странака у институцијама БиХ не да би тиме изражавали отпор према СДА и ХДЗ-у, већ ради тога што је заједнички наступ српских странака природни ток.

„Било би добро да у Републици Српској сарадња и уважавање замијене један помало ружан однос, гдје се стварају анимозитети. Добро би било да наше странке имају конкуренцију у економским програмима да би нашем народу било што боље“, сматра Крајишник.

Архива