Побољшати статус ратних војних инвалида

09.10.2014 Актуелно

Цвијановићева је на отварању нових просторија Савеза удружења ратних војних инвалида рекла да су чланови ове организације били укључени у све активности Владе на побољшању статуса ове популације.

„Ја сам их настојала укључити и у оно што се односи на представљање Републике Српске у иностранству, да знају коме пишемо извјештаје, какве ставове бранимо, кога заступамо и на који начин обављамо те послове“, навела је Цвијановићева.

Она је изразила захвалност за оно што су ратни војни инвалиди урадили, јер Републике Српске не би било без оних који су за њу дали дијелове свог тијела и поставили њене темеље.

„Одговорна политика мора да разумије шта су ови људи дали за Републику Срску и да своје институционално и људско понашање мора томе да прилагоди, а ја мислим да сам се понашала на тај начин“, рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, и Влада и ове организације налазе се на заједничком задатку очувања и јачања Републике Српске.

„Нисмо ријешили све што смо планирали, али постоји обострано разумијевање да то није било ни могуће“, додала је Цвијановићева.

Предсједник Савеза удружења ратних војних инвалида Драгомир Јанчић изразио је захвалност Цвијановићевој на разумијевању за ову популацију, са којом је, како је рекао, кренула у изградњу њиховог квалитетнијег стандарда.

„Имали смо за ове двије године низ састанака, покренули много пројеката, а један од њих су и наше просторије, да би Савез знао гдје му је мјесто“, рекао је Јанчић.

Предсједник Предсједништва Савеза Драган Врховац рекао је да је ова организација успјела да ријеши питање својих просторија након шест година борбе, захваљујући предсједнику Владе и Центру за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида.

Помоћник директора Центра за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Јелена Сладоје Опачић рекла је да је Савез удружења ратних војних инвалида од виталног значаја за Републику Српску и да данас у миру Центар треба да им пружа несебичну подршку у остварењу њихових циљева

Архива