Данас је Република Српска сигурна, стабилна и слободна

07.10.2014 Актуелно

На скупу су говорили; предсједник ОО СНСД Вишеград и кандидат за НСРС Перо Петровић, кандидат за Парламент БиХ Соња Митрашиновић, кандидат за НСРС Вељко Марић, режисер и идејни творац Андрићграда Емир Кустурица, потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић, кандидаткиња за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и кандидат за предсједника Републике Српске Милорад Додик.

Емир Кустурица
ГЛАСАЈТЕ ЗА СЛОБОДУ И ИСТИНУ

Пред вама је 12. октобра избор између лажи и истине, између слободе и неслободе, између благодети живота и неимаштине, између Јужног тока и његових противника.
У протеклом периоду у Андрићград смо уложили 13 милиона КМ. Тај пројекат је унаприједио живот обичног грађанина Вишеграда, а и цијеле Републике Српске. Питам се да ли нормалан човјек може осудити и бити против таквог једног капиталног и значајног улагања.
Ја вјерујем у побједу СНСД-а, Жељке и Додика јер не може Андрић гледати примитивце у својој близини. Андрићград је погрешна мета за рушење Милорада Додика и СНСД-а. Андрићград је сјединио наше културе.
Рећи ћу вам изјаву једне циганке која је поредила човјека и пчелу и рекла да иза пчеле остаје мед, а иза човјека г…о. Ја знам да ће побједника одлучити они који вјерују у сигурност. Питам вас шта значи међународна заједница и њихови ментори овдје предвођени СДС-ом који преко БН мокраћног канала пишају по нама.
Позивам вас, недајте им да дођу на власт.
Само СНСД Жељка и Додик могу да сачувају слободу и Републику Српску. Питам се како би изгледала данас историја да су се Гаврило Принцип и Андрић понашали како се то понаша данашња опозциција. У том случају нас неби било.
Ове из СДС-а смо позивали на Видовдан, затим на подизање споменика Андрићу и Његошу и ниједан пут нису дошли. Нису смјели доћи јер су се бојали Бакира Изетбеговића који је за Андрића рекао да је фратарско копиле који не воли Босну.
Још једном вам кажем, имате Додика и гласајте за њега.

Перо Петровић
ВИШЕГРАД ЋЕ ДАТИ ГЛАС СНСД-у ЖЕЉКИ И ДОДИКУ

Вишеград ће, то сам овај пут сигуран, 12. октобра свој глас дати СНСД-у, Жељки и Додику. Ја вјерујем да смо се ми разумјели иако сам ја човјек који не држи говоре већ враћа дугове СДС-а. Вишеград је у протеклом периоду био полигон за напад на Додика и Емира јер Андрићграду завиде. Ми желимо културу, а они некултуру и примитивизам. Вријеме је да им се 12. стане на пут. Вјерујем да ћемо рећи „НЕ“ СДС-у и потврдити да желимо Кустурицу, Додика, СНСД и Андрићград.

Соња Митрашиновић
СИГУРНА САМ У НАШУ АПСОЛУТНУ ПОБЈЕДУ

Част је бити дио побједничког тима на челу са Додиком и Кустурицом. Сигурна сам у нашу апсолутну побједу.
Ми смо од 2012. изгубили не двије већ 20 година наших живота. СДС нам није донио пројекте већ подјеле и мржњу.
Без Емира, Додика и Владе Републике Српске у Вишеграду би био хаос, патња и јад. Ми смо странка напретка, прогреса и љубави, а они скуп превараната и примитивизма.
Позивам вас, укажите нам повјерење. Вишеграде, изабери Републику Српску и бољу будућност.

Вељко Марић
ВИШЕГРАД НЕМА ПРАВО НА ГРЕШКУ

Андрићград и уопште историјска и његова културна димензија ће се проширити и на остале дијелове Подриња, Херцеговине и цијеле Републике Српске. Вишеграђани су свјесни своје грешке из 2012. године и сигуран сам да ће овај пут направити прави избор. Вишеграђани, ви немате право на грешку.

Никола Шпирић
ПОЛИТИЧКА СТАБИНОСТ ПРЕДУСЛОВ ЗА РАЗВОЈ

Ми овдје имамо два града у једном граду и Емира у Вишеграду. Треба нам политичка стабилност, а она је предуслов за развој. Треба нам велика побједа СНСД-а, Жељке и Додика. Ови избори су референдум за Републику Српску и Додика.
Наша будућност везана је за предстојеће изборе и шансу која се сваком народу пружа само једном. Право на државу има само стрпљив народ. Државу правимо ради наше будућности за наше синове и унуке. Позивам вас да 12. октобра будете војници партије који ћете остварити нашом великом побједом.

Жељка Цвијановић
РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ НАМА ВЕЛИКА И НАЈВЕЋА НА СВИЈЕТУ

Ваше присуство је потврда да су овдје вечерас побједници. Ми волимо и зато водимо Републику Српску, градимо је и развијамо. Република Српска је са нама велика и највећа на свијету. Ми смо они који служимо Републици Српској и служићемо јој.
Када се упореде наши и њихови резултати онда је убједљива предност на нашој страни. Бољи смо и увијек смо са својим народом, нисмо примитивни и никога не вријеђамо.
Република Српска мора бити призната и цијењена у свијету. У животу има само једна шанса за једну велику прилику која се налази над Републиком Српском. Зато вас позивам да гласате за СНСД, мене и Додика.
У Сарајево идем да се Бањалука пита, то је оно што сигурно знам. Позивам вас да будете дио велике побједе СНСД-а и Републике Српске и поред великих лажи које се пласирају о нама. Нема бољих и оданијих који су више урадили за Републику Српску од нас.

Милорад Додик
АНДРИЋГРАД ЈЕ ВРАТИО НАДУ

Поносан сам на оно што је СНСД урадио у Вишеграду. Андрићград је овдје вратио наду. Ви сте моја снага и ја вјерујем да ћете ми подршку указати и овај пут.
Глобализација је свјетски процес која елиминише национално. Пред најездом капитала нестају многе националне вриједности и на површину долазе само појединци и њихови интереси. Највиша вриједност једног народа је да направи своју државу, а државу могу да направе само велики народи који су у стању да сачувају свој идентитет. Држава мора да има институције, а институције реализују пројекзте које обезбјеђују добар живот грађана. СНСД је Републици Српској обезбиједио стабилност и она је то била све ове године.
Срби су народ који је често побјеђивао и губио. Људи које бирате морају бити одговорни. Наш начин живота није против живота других. Срби више не смију да праве грешке и овај пут ће или да изграде властиту државу или ће битри асимилирани. Наше политике морају бити јасне.
Република Српска тражи нова радна мјеста и нову социјалну сигурност. Политика СНСД-а и њене стабилне институције су гаранција економског раста и наше социјалне сигурности. Мормо бити сложни и не смијемо расипати своје гласове. Само политика коју смо ми водили и водимо има шансу за привредни развој.
Поносан сам што нисам дозволио трансфер власти са Републике Српске на БиХ. БиХ можда може преживјети само ако врати наше дејтонске надлежности.
Ми данас имамо два велика пријатеља: Русију и Израел. Русија и предсједник Путин нас цијело ово вријеме бране, стоје иза нас и гаранција су наше стабилности. Велики Владимир Путин зна за Андрићград зато што га је градио Емир Кустурица.
Ви 12. одлучујете и на крају желим да вам кажем да никада нисам одустао од Вишеграда и да никада ни нећу.

Фото галерија

[widgetkit id=53]

Архива