Честитке Додику на побједи из Русије

14.10.2014 Актуелно

„Додик је досљедан заштитник интереса српског народа, па није чудо што Републику Српску, коју он предводи, називају бастионом српства, српским Пијемонтом“, наводи се у саопштењу које је на свом сајту објавио РИСИ, савјетодавно тијело руског предсједника Владимира Путина.

Напоменувши да је на парламентарним изборима у Српској побједу однио Савез независних социјалдемократа, који предводи актуелни предсједник Републике Српске Милорад Додик, РИСИ оцјењује да то значи да ће Додик задржати сва овлаштења у наредне четири године.

„Предсједник Додик држи се досљедног проруског курса, што је посебно истакао предсједник Русије Владимир Путин приликом билатералних званичних разговора Путин-Додик у септембру“, наводи РИСИ.

У Републици Српској је, како се напомиње, створена најповољнија атмосфера за руски бизнис, а одржавају се научне и културне везе између двије земље на свим нивоима.

Један од знакова дубоке, искрене љубави народа Републике Српске према Русији је, како се наводи, отварање у јуну у главном граду Српске, Бањалуци, споменика руском цару Николају.

У честитки се напомиње да је постављање тог споменика омогућено захваљујући, не први пут, личном учешћу и подршци предсједника Додика.

Архива