Бањалука-Карановац: Сигурна побједа СНСД-а на свим нивоима

03.10.2014 Актуелно

Цвијановићева је на трибини СНСД-а у бањалучкој Мјесној заједници Карановац изјавила да су очекивања побједе СНСД-а на предстојећим изборима сасвим реална.

Говорећи о вођењу спољне политике у Предсједништву, Цвијановићева је рекла да приликом именовања амбасадора треба водити рачуна да на те функције одлази најбољи кадар, који је патриотски, али који неће радити на штету других.

„Када је у питању представљање у међународним организацијама, мислим да сам у апсолутној предности у односу на било ког другог кандидата, поготово када је ријеч о европским институцијама“, рекла је Цвијановићева.

Жељка Цвијановић је додала да не треба занемарити ни велику улогу Предсједништва код доношења буџета институција БиХ, оцијенивши да се у БиХ новац трошио на прилично погрешан начин, јер су институције БиХ, које су имале најмању потребу, биле приоритетно финансиране.

„Мислим да ће се те ствари морати мијењати у будућности ако желимо да имамо функционалан систем, у којем ћемо намиривати потребе по природи ствари“, рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, СНСД је низ година био тестиран на многим тешким питањима и на свако од њих имао спреман одговор, за разлику од оних који се нуде као евентуална алтернатива постојећој власти.

„Не видим тамо ниједан јасан став када је у питању било која политичка или економска тема, а оно што препознајем је једна прилично вулгарна кампања“, рекла је Цвијановићева, наводећи да се СНСД опредијелио за позитивну кампању.

Носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици три Игор Радојичић рекао је да наша странка очекује чисту побједу кандидата за предсједника Српске и Предсједништво БиХ.

„Када је ријеч о парламентарним листама, у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ треба нам 10 посланика из Републике Српске којима можемо вјеровати, да се не би могла донијети ниједна одлука без посланика СНСД-а“, рекао је Радојичић.

Он је додао да у Народној скупштини са коалиционим партнерима СНСД тражи потпуну и јасну већину, која подразумијева знатно више од 42 гласа, да би се могла формирати стабилна влада.

„Све оно што се дешава у ових неколико седмица кампање, и поред врло агресивног и негативног приступа друге стране, даје нам за право да очекујемо још једну побједу. Чак ми се чини да кампања иде и боље него 2010. године и да можемо очекивати још бољи резултат“, рекао је Радојичић.

Коментаришући побједу СНСД-овог кандидата на пријевременим изборима за начелника општине Лакташи, Радојичић је рекао да ова странка то сматра нормалним за ову општину, као што сматра нормалном побједу на општим изборима 12. октобра.

На трибини у Мјесној заједници Карановац представљени су и кандидати за Народну скупштину Репубике Српске у Изборној јединици три и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици један.

Архива