Артикулисаним гласом народа обезбјеђујемо јаку Српску

05.10.2014 Актуелно

„Спој народа и власти најбоље се осјећа кроз снажне институције система, кроз Владу, Народну скупштину и предсједника Републике Српске. Народ који хоће политичку и сваку другу стабилност мора да има стабилне институције, а када има стабилне институције, значи да се народ опредијелио да подржи снажне и одговорне структуре власти“, рекао је Додик на трибини СНСД-а.

Он је нагласио да су зато избори важни, јер народ одлучује какву државу жели, да ли жели снажне институције или мекане које ће бити лак плијен за међународне мешетаре.

„Преостаје нам да направимо побједу, да нам дате снагу да у парламенту БиХ буде најмање десет посланика СНСД-а који ће зауставити сваку врсту притисака, који ће несумњиво бити, да брзо и ефикасно формирамо Владу Републике Српске, а то значи да СНСД добије максимално повјерење, јер повјерење народа нисмо изиграли ни у вријеме свјетске економске кризе, ни када су биле поплаве ни суше, као ни све остало шта се дешавало“, рекао је Додик.

Он је истакао да се Српска налази и налазиће се наредних година пред великим искушењима и изазовима. „Моја политика је да је Република Српска што мање ентитет, а што више држава. Ми се нећемо знојити за БиХ, јер она није успјешна, нити ће бити успјешна ни у једној креацији. Сваки покушај да се направи БиХ нема шансу за успјех, јер је напросто немогућа земља“, рекао је Додик.

Носилац листе СНСД-а за парламент БиХ из Изборне јединице три Лазар Продановић рекао је да треба наставити пут побједе СНСД-а у Пилици, Зворнику и широм Републике Српске.

„Оно што смо радили морамо верификовати на данашњи дан, морамао се борити за Републику Српску, да Милорад Додик поново буде предсједник, да Жељка Цвијановић буде српски члан Предсједништва БиХ“, рекао је Продановић и додао да треба гласати и за посланике СНСД-а који ће подржати Владу Републике Српске, чијег ће мандатара предложити Додик.

Кандидат СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице седам Душица Савић позвала је бираче да 12. октобра подрже кандидате СНСД-а на свим нивоима и политику за коју се залаже, јер то значи развој и јачање Републике Српске.

Она је похвалила Младе социјалдемократе који чине локомотиву ове кампање, као и Актив жена СНСД-а који даје огроман допринос да би дошли до најбољег изборног резултата.

Она је оцијенила да је у досадашњем периоду озбиљно и адекватно радила са другим посланицима СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске, борећи се за све пројекте за Зворник за његове грађане на корист.

„Наилазили смо на потпуно разумијевање и подршку институција Републике Српске и зато је 12. октобар дан када грађани треба да дају поново подршку кандидатима СНСД-а за добробит и развој Републике Српске“, рекла је Савићева.

Кандидат СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице седам Обрен Марковић позвао је грађане да гласају за кандидате СНСД-а и да подрже листу СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске и парламент БиХ.

Он је изразио је задовољство што је Пилица добила нови стадион на коме игра локални тим „Будућност“.

На стадиону је одиграна утакмица између ветерана Фудбалског клуба „Партизан“ из Београда и „Будућности“, који је завршен разултатом 0:1.

За „Партизан“ је играо је и Саво Милошевић, који је рекао Срни да га радује да је отворен овако лијеп стадион на коме ће „клинци“ стицати знања о фудбалској игри.

„То је још један успјех овог краја, јер је далеко боље да дјеца буду на стадионима, него на улици“, рекао је Милошевић и додао да му је пуно срце што се мисли на младе и стварају им се услови да, осим образовања у школи, могу да буду и на стадиону.

Архива