Заједничка сједница влада Српске и Србије

20.09.2014 Актуелно

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић задовољна је ефектима заједничке сjеднице са Владом Србије, посебно предвидљивошћу времена реализације свих договорених и започетих пројеката.

Цвијановићева је, уз захвалост премијеру Александру Вучићу и Влади Србије, на конференцији за новинаре у Палати Србија рекла да су на сједници анализирани предузети пројекти и да се сада тачно зна, како је рекла, у којем правцу се крећемо.

Реч је прије свега о инфраструктурним пројектима – изградњи моста Љубовија – Братунац, жељезничке пруге „Рудо“, сарадњи министарстава саобраћаја, као и преноса власништва када је у питању пруга Шид, објаснила је Цвијановићева.
Увјерена је, каже, да ће рјешења бити донијета у кратком року.

Према њеним ријечима, било је речи и о неколико веома важних споразума у области пољопривреди који подразумијевају чврсту сарадњу релеватних институција и субјеката.

Српска је, рекла је Цвијановићева, изразила опредељност за заједнички пројекат Подриње, у који се, како је рекла, уклапају сви предвиђени пројекти, као и изградња моста Братунац – Љубовија, затим пројекат „Средња Дрина“, као И изградња Андрићграда.

Ту је и заједничко ангажовање на функцонисању Андрићевог института у Андрићграду, што нам даје могућност заједничких наступа.

„Све започето добија другу динамику, задовољна сам ефектима, посебно сам задовољна што ће у предвидиво вријеме доћи до реализације ових пројеката“, рекла је Цвијановићева

Архива