Уручена помоћ борачким категоријама

08.09.2014 Актуелно

Цвијановићева је истакла да је ријеч о популацији која заслужује највећу пажњу и бригу, што је показано и кроз овај посебан програм стамбеног збрињавања у који је Влада уложила више од 100 милиона КМ.

„Као појединац и као грађанин, са појачаном одговорношћу због функције коју обављам, имам свијест о страдању и понашам се одговорно према Републици Српској, јер је она једини оквир и формат у коме можемо да се несметано развијамо и одњегујемо оно за шта су положени бројни животи“, рекла је Цвијановићева.

Она је поручила да сви у Српској морају да имају и да покажу ту одговорност и бригу.

Цвијановићева је рекла да би вољела да помоћ Владе борачкој популацији буде и десет пута већа од досадашње, али да она зависи од економских могућности у Републици. Према њеним ријечима, у овој години разних криза у свијету и великог страдања у поплавама Влада је ипак успјела да заврши програм стамбеног збрињавања борачких категорија, а једина је власт у региону која је обезбиједила и ваучере за обнову поплављенима.

Послије разговора са градоначелником Бијељине Мићом Мићић, Цвијановићева је у обраћању новинарима најавила помоћ Владе за рјешавање проблема поплављених, о чему ће бити ријечи на засједању Управног одбора Фонда солидарности за обнову Републике Српске. Према њеним ријечима, треба отклонити и проблеме који се појављују у процесу подјеле ваучера, а 40 таквих случајева рјешавају се и у МУП-у.

Цвијановићева је најавила и да ће Влада, заједно са локалном заједницом и Водама Српске, радити на пројектима заштите од поплава.

Премијерка ће данас присуствовати и отварању ангио-сале и коронарне јединице у Болници „Свети врачеви“ у Бијељини, у коју је Влада Републике Српске уложила 2,5 милиона КМ, а ова болница око 300.000 КМ својих средстава.

Архива