РиТЕ Угљевик окосница економског развоја

08.09.2014 Актуелно

 

„Овај ресурс представља мотор и развој цијеле општине, гарантује одређену стабилност буџету, с обзиром да рента која се уплаћује чини 50 одсто локалног буџета, те на тај начин олакшава измиривање општинских обавеза“, рекла је Цвијановићева након састанка са начелником општине Угљевик Василијем Перићем.

Премијер Српске је након састанка, којем је присуствовао и министар рада и борачко-инвалидске заштите Петар Ђокић, обишла зграду намијењену борачкој популацији чија изградња је у току и која би требало да буде завршена ове јесени.

„Све процедуре су завршене, али је дошло је до одређених застоја јер је извођач имао проблема, али наша очекивања су да ће то брзо бити реализовано“, рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да ће ресорно министарство, у сарадњи са Владом Српске, инсистирати да то буде реализовано у најкраћем могућем року, јер је преузета обавеза да током ове године буде завршено све оно што се почело раније у оквиру посебног програма збрињавања борачких категорија, али и зато што постоји реална потреба да се људи уселе прије зиме.

Цвијановићева је истакла да је пажња Владе Српске усмјерена и на могућности додатног запошљавања. „Овдје има одређених економско-привредних субјеката који функционишу, али су све очи су упрте у РиТЕ Угљевик, јер су ту и највеће могућности запошљавања“, рекла је Цвијановићева.

Предсједник Владе Српске каже да посебно задовољство представља чињеница да је дошло до појачаног запошљавања у „Електропривреди“, посебно када је ријеч о борачким категоријама, али и онима који спадају у теже социјалне случајеве.

„То је једна од ствари коју је овдје урадила РиТЕ, а која даје стабилност самој општини, с обзиром на то да су збринути или је дат сигуран посао и плата људима који долазе из најугроженијих категорија“, рекла је Цвијановићева.

Она је напоменула да је ова чињеница важна за Угљевик, али и за регион.

„Овдје нема проблема на које наилазимо у неким другим општинама, али то је увијек тако када имате ресурсе као што је овдје РиТЕ Угљевик“, рекла је Цвијановићева.

Архива