Радојичић: Жалосна политизација мајских поплава

26.09.2014 Актуелно

Он је нагласио да је жалосна политизација једне такве озбиљне теме као што су поплаве.

„Анкетни одбор треба да прикупи комплетну документацију и све податке од свих субјеката, а дио општина у којима је опозиција на власти још нису доставиле извјештаје. Зашто кад су већ толико агилни у бризи људи из њихових редова нису доставили извјештаје? Одбор треба систематизовати све то и по методологији о којој су разговарали на првој сједници, не само направити збирни извјештај, него ићи ка утврђивању чињеница и препорука“, рекао је Радојичић.

Он је нагласио да то, свакако, није могуће урадити и завршити у двије седмице предизборне кампање, што значи да има посла и за наредни сазив Народне скупштине Републике Српске.

„Анкетни одбор је формиран на захтјев СНСД-а, а не на приједлог опозиције, и његов циљ је да се утврде конкретне чињенице и препоруке за будући период било да је ријеч о локалној заједници, републичким властима, институцијама или неком трећем, како у смислу шта треба поправити, тако и ако треба утврдити нечију одговорност“, рекао је Радојичић.

Он је нагласио да опозиција, по обичају, каска за догађајима, оптужује онога ко је цијелу причу око анализе стања у поплавама покренуо, те оцијенио да причом како у двије седмице кампање жели да ради на поплавама, иако је заокупљена предизборним активностима, покушава добити ситне и јефтине поене.

Тројица опозиционих чланова Анкетног одбора у Народној скупштини Републике Српске затражили су данас хитну сједницу овог одбора на којој би био разматран извештај о дјеловању институција Републике Српске током мајских поплава.

Анкетни одбор Народне скупштине Републике Српске има девет чланова, од којих је шест из владајућих странака, а тројица су из опозиционих.

Архива