Радојичић: Урадили смо много за пензионере

16.09.2014 Актуелно

Савез независних социјалдемократа посвећује велику пажњу области пензијско-инвалидског осигурања и на том пољу је урађено изузетно много у протеклих осам година у Републици Српској, изјавио је данас носилац листе кандидата СНСД-а за Народну скупштину Српске из Изборне јединице три Игор Радојичић.

Он је, присуствујући дружењу пензионера и кандидата СНСД-а у Бањалуци, рекао новинарима да је извршена елиминација дискриминације пензионера која се огледала у томе да су лица која су пензиoнисана под истим условима добијала различите пензије, те да је након тога више година поправљан материјални положај пензионера повећањем износа пензија.

„У времену кризе успјели смо обезбиједити редовност исплата, а прошле године и поновно повећање пензија. Треба имати у виду да је у шест година кризе број корисника Фонда ПИО Српске повећан за 60.000, јер људи су остварили своје право на пензију“, истакао је Радојичић.

Он је рекао да је то повећање броја у финансијском смислу за Републику значило и повећање издвајања за пензије, а што се успјело обезбиједити, као и одржање стабилности Фонда ПИО Српске.

Радојичић је навео да је урађено доста и на пољу здравственог осигурања, јер до 2006. године осигурањем нису била обухваћена свих лица старија од 65 година, те да је систем здравственог осигурања обухватио нових 200.000 лица, међу којима и сви старији од 65 година.

Носилац листе кандидата СНСД-а за парламент БиХ Никола Шпирић позвао је пензионере да подрже СНСД 12. октобра, с обзиром на изазове који предстоје, те да заједнички рјешавају проблеме који тиште пензионерску популацију.

Предсједник Савјета пензионера при бањалучкој Градској организацији СНСД-а Ратко Трифуновић рекао је да циљ овог дружења међусобно информисање шта је урађено на плану питања права и стандарда пензионера и које се мјере очекују у наредном периоду.

Он је нагласио да пензионери у будућем периоду очекују да буде одржана редовност исплате пензија у пуном износу.

строительство

Архива