Цвијановић: Влада апсолутно опредијељена за раст пензија

08.09.2014 Актуелно

 

„Воља постоји, Влада јесте опредијељена да то уради и то смо саопштили пензионерима, а математика ће показати да ли је повећање пензија могуће у посљедњем кварталу ове године или ће морати чекати јануар“, изјавила је Цвијановићева током разговора са новинарима у Бијељини.

Према њеним ријечима, сви чланови Владе су апсолутно сагласни да се у повећање пензија треба ићи, али се за то морају стећи услови у години која је била тешка, са бројним изазовима, укључујући и разне ванредне трошкове.

Цвијановићева је додала да ће ново повећање пензија у Републици Српској морати сачекати три до четири мјесеца, уколико се покаже да би повећање у овој години могло да угрози систем.

Она је подсјетила да је након повећања пензија од 7,3 одсто у два корака прошле године пројектовано ново повећање од јануара сљедеће године.

„Имамо захтјеве пензионера и удружења да се раније уђе у то повећање и видјећемо да ли је то могуће обезбиједити у посљедњем кварталу ове године, што ћемо опет рјешавати заједно са пензионерима“, поручила је Цвијановићева.

Архива