Цвијановић: Минимизирање посјете руководства Српске Русији је застрашујуће

17.09.2014 Актуелно

„То је политички неоизбиљно и показује мали потенцијал и капацитет оних који на тај начин коментаришу“, изјавила је Цвијановићева која са предсједником Републике Српске, Милорадом Додиком, борави у вишедневној посјети Москви.

Цвијановићева је нагласила да је централни догађај посјете састанак са Владимиром Путином, предсједником Руске Федерације који ће се одржати сутра у 13 часова по локалном времену.

„Тај састанак ће се десити и не разумијем потребу да се у Републици Српској на такав начин коментаришу ствари“, рекла је Цвијановићева и додала да ће се разговарати о важним темама које су и политичког и економског карактера.

Према њеним ријечима, Русија је значајан партнер Српске, а то доказује читав низ инвестиција од стране руских компанија.

„Видим да ова опозиција воли да коментарише рафинерију Брод. У једном тешком периоду, када нису постојали никакви изгледи да ће та компанија икада функционисати и исплаћивати плате радницима, захваљујући управо руском партнеру – то се десило. Читав низ година та компанија функционише и функционисаће и у будућем периоду“, истакла је премијерка Српске.

Архива