Цвијановић, Вучић: Успјешна реализација започетих пројекатa

20.09.2014 Актуелно

Цвијановићева је нагласила да је Република Српска и даље чврсто опредијељена за јаче повезивање на пољу инфраструктуре, те нагласила да је задовољна до сада учињеним и да се у том погледу настављају активности.

„Све иде предвиђеном динамиком када је ријеч о изградњи моста Љубовија – Братунац, изградњи царинског терминала код Рудог, односно на релацији Београд – Бар што се тиче жељезничке пруге“, навела је Цвијановићева.

Премијер Српске је додала да је задовољна и активностима које се односе на пренос власништва када је ријеч о прузи Беч – Шид.

„Неколико важних ствари које смо почели раније – скоро да су ријешене. Имамо и неколико значајних споразума у области пољопривреде, било да је ријеч о институцијама или агенцијама“, навела је Цвијановићева.

Као посебно значајан, Цвијановићева је истакла заједнички пројекат „Подриње“, наводећи да су сви који улазе у њега свјесни чињенице да није ријеч о партикуларном пројекту, него о великом развојном програму Подриња.

„Сви пројекти које сам поменула, и изградња моста Братунац – Љубовија, улазе у овај пројекат. Наше опредјељење је да се иде даље у реализацију пројекта жСредња Дрина“, нагласила је Цвијановићева.

Он је подсјетила и на заједничко ангажовање Српске и Србије на функцонисању Андрићевог института у Андрићграду, што даје могућност заједничких наступа.

„Све започето добија другу динамику, задовољна сам ефектима“, истакла је Цвијановићева.

Архива