Стабилна политичка ситуација, коалиција послије избора

05.08.2014 Актуелно

Додик је истакао да је значајна улога Републике Српске у свим политичким процесима у БиХ.

„Остаће снажна коалиција СНСД-а и ДНС-а и након избора. Сагласни смо да је дејтонска БиХ оквир нашег политичког дјеловања“, рекао је Додик новинарима.

Према његовим ријечима, Република Српска на најбољи могући начин улази у изборну кампању.

„Ове двије партије зауставиле су дерогацију Српске и пренос надлежности на ниво БиХ. Вратили смо субјективитет Републици Српској, коју развијамо на најбољи могући начин, за разилку од периода до 2006. године“, истакао Додик.

Он је нагласио да је прва фаза стабилизације Републике Српске завршена и да ове двије партије спремно крећу у другу фазу која подразумијева даље јачање Српске, поготово у економском смислу.

„БиХ ће се вратити на изворна дејтонска овлаштења или је неће бити. Препреке које имамо у Сарајеву битно утичу на могућност даљег развоја Српске, а примјери за то су пројекти ‘Јужни ток’, изградња аутопута…“, додао је Додик.

На састанку је било ријечи и о санацији штете од поплава у Републици Српској.

Додик је оцијенио да санација штета од поплава протиче добро, изразивши забринутост због новог невремена у Српској.

Он је навео да Приједор улаже огромне напоре на развоју инфраструктуре и на запошљавању грађана.

„Институције Републике Српске и град Приједор заједнички раде на реализацији одређених инвестиција, међу којима је изградња надвожњака. Приједор заслужује већу пажњу инвеститора из Српске и региона“, рекао је Додик и напоменуо да је приоритет у наредном периоду, осим изградње ауто-пута од Раче до Брчког, и изградња ауто-пута Бањалука – Приједор.

Архива