Шпирић: Опозиција призива улицу као рјешење

25.08.2014 Актуелно

 „Тиме поручују међународној заједници да треба да их заштити, призивајући улицу као рјешење. То је тренутно највећа опасност која нам пријети. Моје је да упозорим на то“, навео је Шпирић и додао да критике из противничког табора само повећавају подршку СНСД-у на терену.

Он је за „Прес Република Српска“ рекао да је убијеђен у побједу СНСД-а и коалиционих партнера странке, те истакао да је најбитније за политичку стабилност Српске да двије најјаче кандидатске функције – за предсједника Републике и члана Предсједништва БиХ потичу из једне партије.

Шпирић је оцијенио да кандидат СНСД-а за члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић има шансе за побједу као и предсједник Српске Милорад Додик, јер се у најтежем тренутку показала да живи са народом и за народ, док је код опозиције ситуација таква да лидер ПДП-а Младен Иванић „још не зна ни чији је кандидат и то још провјерава“.

„У противничком табору се десило да су још на суду, гдје доказују да ли су њихови кандидати легални или не. Па како они могу да убиједе бираче да гласају за кандидата којег су они међусобно дали на суд“, додао је Шпирић.

Шпирић је поручио да СНСД-у треба снажна подршка грађана за Представнички дом и Дом народа да би могли блокирати све оно што је против интереса Републике Српске, те истакао да сарадња са коалицијом „Домовина“ није могућа ни на једном нивоу.

Архива