Додик: Суд и Тужилаштво БиХ не треба да постоје

29.08.2014 Актуелно

 

Одговарајући на питање новинара о смјени тужиоца који је био задужен за случај „Атиф Дудаковић“, Додик је рекао да Република Српска не вјерује у рад Тужилаштва БиХ и да „они могу да раде шта хоће“.

„Чињеница је да постоје егзактни докази за лаика, а не само за правника за одговорност Атифа Дудаковића, али се ништа није подузело. Ми не вјерујемо у рад Тужилаштва БиХ, могу да ураде шта хоће“, рекао је Додик новинарима у Приједору.

Он је додао да озбиљно размишља да се послије општих избора поведе значајна уставна реформа у Републици Српској.

„Она би била завршена до половине наредне године и подразумијевала би доношење новог Устава Реублике Српске, који би се јасно позиционирао у односу на случајеве у вези са прошлошћу и злочинима над Србима“, рекао је Додик.

Он је истакао да Република Српска у ономе што је радила протеклих година није правила опструкције у институционалном смислу, мада је правосуђе оптуживало тамо гдје је било потребних доказа да се оптуже поједини људи.

„Исто тако се осјећамо пониженим и превареним са чињеницом да је сваки злочин над Србима, гдје год је био и гдје се требао процесуирати, био опструисан од неких других нивоа власти“, рекао је Додик

Архива