Додик на снимању Кустуричиног филма

19.08.2014 Актуелно

 Предсједник Републике Српске истакао је да је дошао да подржи свог пријатеља Кустурицу да издржи на овом великом и врло значајном пројекту, не само за њега, већ и за Требиње и цијелу Републику Српску.

„Ово је доказ његове могућности да послије дуго година није уморан, већ да је још инспирисан да ради такве пројекте са великим амбицијама“, истакао је Додик.

Он је изразио задовољство што се такав пројекат ради управо у Републици Српској и што може да присуствује снимању бар један дан, те захвалио Кустурици на томе.

Додик је подсјетио на пријатељство са Кустурицом које, како је рекао, траје још из времена пријератне Југославије, напомињући да су их повезале неке политичке и друге заједничке вриједности и да су постали истински пријатељи са истим животним вриједностима.

Кустурица је изразио задовољство посјетом предсједника Српске, истичући да је то „једно конструктивно пријатељство“.

„Раније су пријатељства била авантуристичке природе, али ово је конструктивно, које траје дуго година и надам се да ће такво остати и у новим пројектима послије октобарских избора“, рекао је Кустурица.

Одговарајући на питање о свјесности Требињаца о значају филма и промоцији града, Кустурица је рекао да Требиње „није један човјек, већ више људи-више ћуди“.

„Требиње је град који је мени близак срцу, са људима који ту живе лијепо. Пиће попијем и имам утисак да сам добродошао у ово мјесто. Да ли је неко свјестан или није није толико битно. Код нас је ситуација, нажалост таква, да да свијест дође на крају, па када тај неко оде далеко кажу: жЈој, није баш он лош толико како сам ја мислиож“, рекао је Кустурица.

Италијанска глумица Моника Белучи, која тренутно снима на Клобуку, срдачно се поздравила са Додиком, након чега је изјавила да јој је драго што поново ради са Кустурицом, те да је одушевљава његова енергија и професионализам.

Она је навела да је „филм врло емотиван и диван, насилан и поетичан у исто вријеме“, те посебно истакла добру сарадњу и дружење са глумицом Слободом Мићаловић.

Мићаловићева је истакла да јој је велика част што, првенствено, сарађује са Моником Белучи, а потом и са Кустурицом, додајући да јој је ово остварење сна.

Архива