Додик: Институције Српске ће помоћи у санирању штета

06.08.2014 Актуелно

 

Додик је, након обиласка бањалучких насеља Чесма и Поток, истакао да се Република Српска поново сусреће са временским непогодама, али да су сада основни проблем бујични потоци и мање ријеке.

„У насељу Чесма не би требало да буде било каквих проблема, јер је насип на ријеци Врбањи чврст“, рекао је Додик након обиласка овог насипа, напоменувши да је тренутно најтежа ситуација на подручју Бањалуке.

Он је истакао да је ријека Дрина стабилна, док су благо повишени водостаји Врбаса и Босне.

„Дуготрајне падавине натопиле су земљиште водом, што нам ствара проблеме. У бањалучком насељу Поток бујице су направиле велике штете, а клизиште представља највећу опасност“, рекао је Додик.

Он је навео да Управа града Бањалука и институције Српске морају учествовати у санацији штета у овом насељу.

„Урадићемо све што је неопходно да ситуација буде стабилизована“, закључио је Додик.

Са предсједником Српске бањалучка насеља је обишао и градоначелник Слободан Гаврановић.

Додик: Што хитније ријешити проблем бујичних вода

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је вечерас у Костајници да Министарство саобраћаја и веза Републике Српске и „Воде Српске“ морају што хитније да израде нови пројекат и ријеше проблем бујичних вода.
Након обиласка поплављеног подручја и састанка са начелником ове општине Драгом Бундалом, Додик је изјавио Срни да то већ сутра мора да се рјешава, као и један дио обилазнице у дужини од 900 метара, што ће радити „Путеви Републике Српске“.

Он је истакао да ће поплављена домаћинства бити укључена у кориштење средстава путем ваучера.

„Што се тиче привредних објеката, морамо да видимо на који начин пролонгирати кредите и обезбиједити обртна средства“, нагласио је Додик.

Предсједник Републике Српске је рекао да је кључно питање да се што прије обезбиједи да фабрике раде.

„Фабрика коју сам посјетио /“Фореста“/ има извоз од готово сто одсто и значајан број радника. Најзначајије је да обезбиједимо да почне да ради што прије“, истакао је Додик.

Архива