Додик: Администрација БиХ прескупа

25.08.2014 Актуелно

 Додик је навео да су скоро сви функционери на нивоу БиХ имали веће плате него ентитетски и додао да је за промјену висине плате функционера у току мандата потребно мијењати Устав БиХ, што је тешко.

„Ваљда ће то бити предмет неких будућих разговора“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Говорећи о висини његове предсједничке плате, Додик је навео да је она већа од 4.000 КМ.

„Моја плата је фер и мала за оно што радим, али у оквиру оног што друштво може, то је то“, сматра Додик.

У Берлину о економским темама

Предсједник Републике Српске Милорад Додик очекује да ће предстојећа међународна конференција у Берлину о западном Балкану бити посвећена економским темама, односно великим инфраструктурним пројектима.

„Република Српска имала је приједлоге који кореспондирају са великим пројектима, један од тих је жЈужни токж и мрежа аутопутева у Српској, те дио Јадранско-јонске магистрале која пролази преко Републике Српске, гдје ће Српска бити фактор и носилац изградње тог дијела инфраструктуре“, изјавио је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је рекао да ће министар спољне трговине и економских послова БиХ Борис Тучић, који долази из Републике Српске, имати јасне оквире за наступ на том скупу.

Одговарајући на питање да ли искључује политичка питања на конференцији у Берлину, Додик је рекао да ће вјероватно неко потегнути неко питање, али да не види потребе за тим, јер се ових дана могла чути јасна порука из Њемачке.

„Та прича о постизборним активностима више је спекулативног карактера и о томе ће власти причати послије избора“, истакао је Додик.

Додик је закључио да Република Српска неће моћи прихватити никакво наметање дневног реда на конференцији у Берлину.

На позив њемачког канцелара Ангеле Меркел у четвртак, 28. августа, у Берлину ће се окупити представници БиХ, Србије, Хрватске, Словеније, Македоније, Црне Горе, Албаније и самопроглашеног Косова, те ЕУ.

Архива