Цвијановић: СНСД нема конкуренцију

06.08.2014 Актуелно

 

Присуствујући додјели књижица за више од 600 нових чланова СНСД-а, Цвијановићева је рекла да је дефинитивно јасно да је СНСД, не само израстао у организацију која може да одговори на сва питања важна за Републику Српску, већ неко ко је чувар свега онога што је од интереса за Српску.

„Све већи број младих људи који приступа СНСД-у довољан је показатељ да се ова политичка партија препознаје као мјесто гдје могу да реализују свој политички ангажман“, истакла је Цвијановићева.

Она је рекла да не постоји друга политичка партија тако снажна и да ниједна друга не може тако добро да ради у интересу Републике Српске.

„Да постоји неко близу СНСД-а, онда би неко изашао да одмјери снаге један на један, а не да то буде овако како то јесте на политичкој сцени – покушај да се у оквиру опозиције врши укрупњавање различитих партија што им, наравно, не иде најбоље“, рекла је Цвијановићева и додала да је веома тешко саставити нешто што није баш лако спојиво и што спаја само један елеменат, а то је мржња према Милодаду Додику и СНСД-у.

„Да би људи функционисали заједно морате да имате одређене заједничке карактеристике и одређене ствари које ћете заједнички реализовати“, истакла је Цвијановићева, наводећи да су СНСД, ДНС и СП стабилна коалиција, јер је не веже мржња према некоме, већ политички циљ који желе заједно да остваре.

Истичући добре изборне резултате претходних година, Цвијановићева је истакла да ће СНСД на предстојећим изборима бити још убједљивији и да ће показати нову динамику и жељу да реализује политичке идеје.

„Видим добар пулс и на терену, препознајем огромну жељу људи. Сви смо заједно на политичком задатку и морамо да побиједимо да би завршили ствари које смо започели за добробит грађана и Републике Српске“, рекла је Цвијановићева.

Она је похвалила рад Градског одбора СНСД-а Требиње, одборнике ове политичке партије и кандидате за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ из овог и других градова Српске, истичући да је ријеч о квалитетним људима који желе да допринесу и створе услове за бољи живот у својим срединама.

Цвијановићева је указала и на врло непримјеран и некултуран вокабулар појединих начелника и градоначелника, због чега, како је рекла, не жели да разговара са њима, наводећи да је она озбиљан политичар који уважава политичке противнике.

Као један од таквих примјера је навела градоначелника Требиња Славка Вучуревића, истичући да није од њега добијала позив за посјету и разговор, али да је преко медија чула увредљиве поруке и коментаре.

„Немам проблем да разговарам са било којим начелником или градоначелником у било којој општини, јер је то прилика да се сазнају много локалне теме, али зашто бих разговарала са оним који мене вријеђају и који упућују непримјерне коментаре“, рекла је Цвијановићева и додала да свако своју срамоту носи на леђима.

Цвијановић: OHR награђује СДС за пробосанску политику

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да деблокаду средстава СДС-у тумачи као директну подршку OHR-а овој политичкој партији и као награду за пробосанску политику те странке.

„Из медија сам чула за информацију да су деблокирана средства која су низ година била залађена и наравно да то тумачим као директну подршку OHR-а СДС-у“, рекла је Цвијановићева данас новинарима у Требињу.

Она је оцијенила да су OHR и СДС партнери и да су заједно на задатку, те да је то сасвим јасно одраније и да то није непозната прича.

„Држите низ година залеђена средства а онда дате полугу у руке некој политичкој партији и то два мјесеца пред изборе“, рекла је Цвијановићева и додала да је тиме све речено.

Она је навела да су странци и раније говорили да се захваљујући СДС-овој политици брише међуентитетска линија разграничења у подручјима која су била поплављена.

„Поплаве доносе одређене недаће, морате да интервенишете и будете солидарни, али оне нити било шта друго не смије да буду повод да мијењате уставну конструкцију“, рекла је Цвијановићева.

Члан Главног одбора СДС-а Ненад Стевандић изјавио је јуче да је овој странци деблокирано 540.000 КМ, које је ранијом одлуком блокирао OHR.

Архива