Цвијановић: Република Српска држава у настајању

23.08.2014 Актуелно

Она је, обраћајући се представницма завичајних удружења Срба из Српске и БиХ у Србији, који су помогли Српској у поплавама, навела да је Република Српска због катастрофе која ју је задесила у једном моменту била на кољенима, али да се извукла и да је сваког дана све зрелија.
„Пред нама су били и биће бројни изазови. Ми сми држава у настајању и морамо опрезно све то да посложимо у један мозаик. Потребно је вријеме да се ствари посложе на прави начин“, рекла је Цвијановићева.
Она је нагласила да све то не говори без разлога, него на основу оног како се одвијају ствари у региону и БиХ.
Цвијановићева је представнике удружења, којима је додијелила захвалнице, упознала о ситуацији у Републици Српској, односно БиХ, и оцијенила да су привидни социјални немири у БиХ са почетка овог прољећа били усмјерени на дестабилизацију Српске.
Она је нагласила да власти Републике Српске неће дозволити да се ишта отргне од Српске, јер је она једини оквир у којем српски народ може да оствари своја права унутар БиХ.
Цвијановићева је нагласила да су и она и предсједник Републике Српске Милорад Додик опредијељени за дијалог и да поштују права и других народа у БиХ.
„Ми смо зрела Република и бићемо још зрелији управо јер смо свјени да је то начин за јачање наших права и да у томе нема ничег што ускраћује право других“, поручила је Цвијановићева.
Говорећи о Србима ван граница Републике Српске, она ја нагласила да је то исто ткиво које се налази на различитим дестинацијама.
Цвијановићева је подсјетила да је у току реализација пројекта мапирања српских кадрова у дијаспори који ће Влади Републике Српске омогућити да у сваком моменту има преглед гдје се налази неко од успјешних држављана Српске и да, евантуално, затражи његове услуге.

Архива