Цвијановић: ПДП се бави политикантством

15.08.2014 Актуелно

 

ПДП је уз допис Влади РС доставио и кривичне пријаве које је 1. фебруара прошле године поднио Окружном тужилаштву Бањалука и Специјалном тужилаштву за организовани криминал и најтеже облике привредног криминала.

– ПДП је након позива предсједника РС Милорада Додика опозицији да пријаве случајеве корупције, поднио пријаве за пет случајева у којима сматра да су учињена кривична дјела организованог криминала и корупције. ПДП сматра да, након што годину и по ови случајеви и даље нису истражени, очигледно власт предвођена СНСД-ом неће ући у озбиљну борбу против корупције – саопштено је из ове партије.

Разлог упућивања дописа Влади РС, ПДП је нашао у „честим изјавама Цвијановићеве којима је позивала све који имају информације о корупцији да то пријаве и обећавала да ће се Влада борити против корупције“.

– Ако су изјаве предсједника и чланова Владе РС о борби против корупције искрене, позивамо Вас да се, поштујући трипартитну подјелу власти, заложите за коначно разрјешење ових афера – навео је генерални секретар ПДП-а Игор Црнадак у допису Влади.

Цвијановићева је истакла да се подношење пријава Тужилаштву не може довести у везу са активностима које спроводи Влада на стварању оквира за борбу против корупције.

– Оно што је изнесено у саопштењу ПДП-а је замјена теза и потпуно политикантство – нагласила је Цвијановићева.

Архива