Перес захвалио Додику на подршци

24.07.2014 Актуелно

 

„У овим тешким данима, ваше ријечи солидарности и охрабрења су веома охрабрујуће и примљене су са захвалношћу“, истиче се у Пересовом писму, које је Срни прослиједио помоћник шефа Представништва Српске у Израелу Александар Николић.

Перес наглашава да су односи Израела и Српске засновани на пријатељству и сарадњи.

„То пријатељство и сарадња јасно се одражавају у вашој недвосмисленој подршци Израелу у вријеме када је његов народ изложен константној пријетњи од ракетне ватре“, истиче Перес.

Перес, који је добитник Нобелове награде за мир, изражава наду да ће се мир и стабилност врло брзо вратити у његову земљу.

„Желим да вам упутим изразе свог најдубљег уважавања. Желим вам све најбоље“, додаје Перес у писму захвалности предсједнику Српске.

Предсједнику Пересу данас је посљедњи дан на овој функцији. Дужност предсједника Државе Израел преузима Реувен Ривлин, који данас полаже заклетву.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је 12. јула писмо израелском предсједнику Шимону Пересу и премијеру Бењамину Нетањахуу, у којем је изразио потпуно разумијевање и подршку одлучности да на терористичке пријетње и акције против Израела одговоре на адекватан начин, штитећи безбједност својих грађана и њихову имовину.

Предсједник Српске је истакао да са посебном пажњом и забринутошћу прати развој ситуације у појасу Газе, јер дубоко и искрено саосјећа са пријатељским јеврејским народом и државом Израел.

„Терористичке пријетње и акције милитантних исламистичких група су пријетња цјелокупној свјетској заједници, па би и она морала да стане у један фронт против таквих пријетњи“, истакао је Додик у писму.

Он је изразио увјерење да ће се држава Израел одрупријети таквим пријетњама и да ће се мир вратитити на цијелу територију Израела.

„Примите изразе нашег дубоког поштовања, подршке и саосјећања са вашим народом“, навео је предсједник Српске у писму предсједнику и премијеру Израела.

Архива