Од Србије по милион марака за Шамац и Добој

19.07.2014 Актуелно

 

Милион КМ биће уложено у поновну изградњу основне школе у шамачком насељу Горња Црквина која је потпуно разорена у поплавама.

Вучић, кога су у Шамцу дочекали предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Српске Жељка Цвијановић, пожелио је, обраћајући се грађанима, да школа која данас има 233 ђака догодине има 300, те да сваке године има све већи број ученика.

„Ово је почетак помоћи. Власт у Србији је одговорна и умеће да земљу изведе из кризе, а што је јача Србија свима ће у региону бити боље“, поручио је Вучић.

Он је рекао да је половина његове фамилије у Републици Српској, а друга половина у Србији и да срце не може да се поцијепа.

„Ми припадамо једном народу и блискост и љубав међу људима не можете да спријечите. Ми никога не угрожавамо и никоме не сметамо“, поручио је Вучић.

Према његовим ријечима, Србија има веома поштен, отворен и коректан став према БиХ и поштује њен територијални интегритет.

Премијер Вучић је захвалио народу Републике Српске за помоћ, бригу и љубав према Србији. „Бићу срећан када будем видео да људи у Србији воле Републику Српску колико ви овде волите Србију“, истакао је Вучић.

И на Градском тргу и испред школе у Горњој Црквини окупљени народ дочекао је Вучића велики аплаузом

Школа изграђена донацијом носиће име „Србија“

ШАМАЦ – Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће, као знак захвалности становника Шамца, школа у Горњој Црквини која ће бити обновљена донацијом српске Владе убудуће носити име „Србија“.

Додик је захвалио држави Србији и премијеру Александру Вучићу, који данас борави у Шамцу и Добоју, за донацију од два милиона КМ за ова два града, која су у Републици Српској највише страдала у мајским поплавама.

Он је подсјетио да је и Србија претрпјела огромну штету од поплава, али да ипак има осјећај солидарности и одговорности према Републици Српској.

„Наш интерес је јака Србија, земља која је економски и политички најважнија у региону и ми цијенимо њен допринос Дејтонском мировном споразуму“, поручио је

Додик у обраћању становницима Шамца на градском тргу и у школи у Горњој Црквини.

Он је истакао да је штета од поплава у Републици Српској огромна, али да власт није престала да помаже у санацији штете на индивидуалним објектима и установама.

У Шамцу данас бораве осим Додика и Вучића, и премијер Српске Жељка Цвијановић и министар спољних послова Србије Ивица Дачић. Највиши званичници Србије и Републике Српске из Шамца су кренули ка Добоју.

Архива