Додик за предсједника РС, Цвијановић за члана Предсједништва БиХ

10.07.2014 Актуелно

 

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да све три странке вјерују у изборну побједу и да ће имати прилику да формирају извршну власт у Републици Српској, као и да партиципирају у извршној власти на нивоу БиХ.

Он је додао да је, с обзиром на резултате досадашњих избора, договорено да ДНС након октобарских избора први бира једну од највиших функција у Српској, а након тога СП.

 „У том контексту ће се и рјешавати питања формирања структура извршне власти у Републици Српској, а то важи и за ниво БиХ“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, кандидати коалиције су дефинитивни и представљају дио демократских процедура проведених у свим странкама.

 „Увјерени смо да имамо довољно капацитета да обезбиједимо побједе кандидата и да створимо неопходне услове да наше листе за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ буду довољно кредибилне да привуку довољан број гласова“, рекао је Додик.

Он је у наредна два дана најавио пријављивање кандидата коалиције Централној изборној комисији БиХ, нагласивши да је овлаштени потписник за заступање коалиције лидер ДНС-а Марко Павић, као и да ће се у том погледу обавити све неопходне техничке припреме за квалитетну пријаву.

 „Имаћемо координацију у кампањи у вези са појединачним кандидатима, а усаглашаваћемо и нашу кампању и за појединачне листе“, рекао је Додик.

Додик је рекао да је коалициона сарадња добра и да је логично да се формирају приједлози унутар партија, али да је заједнички приједлог доказ политичке зрелости коалиције.

Лидер СНСД-а је истакао и опредјељење коалиције да са СДС-ом нису могући никакви коалициони или други разговори, нагласивши да „не треба калкулисати са било каквом могућношћу укључивања СДС-а у разговоре након избора око формирања икакве власти“.

 „Ако не будемо могли да формирамо власт – нека пробају они, али нисам сигуран да ће имати довољно капацитета. Ако они буду потребни нама, сигурно неће бити тај надомјестак“, рекао је Додик.

Архива