Цвијановић: Платне картице функционишу

19.07.2014 Актуелно

Цвијановићева је напоменула да су терминали за кориштење платних картица по ваучер моделу Фонда солидарности за обнову Српске прорадили још јуче на већини места.

„Ми смо рекли да ће то данас бити сигурно, јер нисмо желели да уђемо у било какве проблеме. Имали смо већ неког чекања око инсталисања опреме и свега, али то је процес у који улазимо први пут и наравно да захтева одређено време“, рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да је тачност података у овом процесу једна од димензија која је веома важна.

„Континуирано вршимо проверу и свуда где се утврде одређене нетачности или нерегуларности, то ће морати да буде санкционисано“, поручила је премијер Српске.

Она је рекла да је данас разговарала са премијером Србије Александром Вучићем о свему овоме, укључујући и ваучере.

„Он каже да је то један неуобичајен потез. Нико томе није прибегао на тај начин, поготово кад видите да кориштењем картица помажете и локалну привреду, да купујете ствари код наших привредних субјеката, тако да смо затворили тај један круг“, рекла је Цвијановићева.

Она је поручила грађанима да је, од момента кад добију картице, потребно два до три дана да оне буду активиране.

„Вршимо континуирано дистрибуцију картица по општинама на различитим локацијама да би сви људи што пре добили своје картице, али истовремено разговарамо са послодавцима“, рекла је Цвијановићева.

У томе, навела је она, велики „посао“ одрађује Привредна комора Републике Српске да би се знало да на стању има довољно робе, те да благовремено буду обезбеђене нове залихе.

„У суштини треба да будемо сви задовољни. Ово није нешто што ће решити све проблеме наших људи који су имали потопљена домаћинства, али јесте помоћ. С ким год смо причали каже да је ово значајна помоћ и да никад раније нису добијали ову врсту подршке“, истакла је Цвијановићева.

Она је нагласила да је задовољна што је осмишљен овај програм, што картице функционишу и људи могу да дођу до жељене робе.

Архива