Анкета показала да СНСД има већу подршку од СДС-а

12.07.2014 Актуелно

 

„Пре седам дана смо сазнали за анкету која је рађене за потребе СДС-а и која је показала драматично јачање и разлику између СНСД-а и СДС-а и странака окупљених око њих“, рекао је Додик.
Он је рекао да је анкета показала да СНСД има подршку 34,7 одсто, а СДС 20,6 одсто испитаних грађана. „Разлика између мене и кандидата СДС-а, за кога се када је рађена анкета није знало ко ће бити, била је 12 до 13 одсто“, навео је Додик.
Он је рекао да се СНСД неће чак ни борити против странака окупљених око СДС-а, јер су „они сами савладани својом немогућношћу да се било шта договоре“.
Додик је рекао да је у Сарајеву покушао да окупи све политичке снаге из Републике Српске у борби против слабљења Републике Српске и против јачања институција БиХ.
„Један од њих је и Огњен Тадић из СДС-а који је на сумњив начин показивао сервилност према политичком Сарајеву, а овде је јавно покушао да позира и промовише се“, рекао је Додик и додао да га кандидатура Тадића за председника Републике не занима и да је то ствар његове политичке партије.
Председник СНСД-а је додао да све анкете говоре да је несумњива и недостижна његова предност „да је било ко противкандидат“.
Додик је навео да медији промовишу Савез за промјене који уопште не постоји и којег је приликом његовог формирања назвао „савез за сахране“.

Архива