Желимо да очувамо мир и слободу

28.06.2014 Актуелно

„Република Српска, са својим амбицијама да постане снажна, не треба да буде сметња било коме, јер нема ништа против било кога. Ми, исто тако, желимо моћну и јаку Србију, не само у економском, него и у политичком смислу, јер то припада Србији као највећој и најмногољуднијој држави на Балкану“, рекао је Додик новинарима након церемоније отварања Андрићграда.

Додик је нагласио да Србија несумњиво може да буде гарант добросусједских односа и да интегрисана у ЕУ с правом и потпуно легитимно брине о свом народу, ма гдје Срби били расијани по свијету.

„У сваком случају, данас је велики дан за српски народ и желим да са свим грађанима Српске и Србима широм свијета подијелимо радост Видовдана и да кажемо да смо спремни и способни да обезбиједимо да Видовдан буде дан сјећања на наше велике јунаке, али исто тако да буде завјет за српско јединство“, истакао је предсједник Српске.

Он је изразио задовољство и част што је на овај дан завршен велики посао изградње Андрићграда и обиљежено 100 година од Сарајевског атентата и почетка Првог свјетског рата у којем су Срби дали огромне жртве.

„Заједничким напорима Републике Српске и Србије у континуитету смо изградили овај град и дали му Андрићев институт, који ће бити његово трајно обиљежје. Прослављени српски режисер Емир Кустурица, премијер Србије Александар Вучић и ја допринијели смо заједно да буде довршена изградња града од камена“, закључио је Додик.(

 

Архива