Додик: Опозиција се служи лажним конструкцијама

09.05.2014 Актуелно

Предсједник РС Милорад Додик, оптужио је опозицију да напада његову породицу служећи се лажним конструкцијама.

Као родитељ, нећу дозволити да се блати име моје дјеце, рекао је Додик истакавши да никада неће дирати у породице његових политичких противника.

Нагласио је и да је увјерен да је ситуација у Српској стабилна, да постоје проблеми у економији, али да постоје и назнаке опоравка, као и да гарантује безбједност свим грађанима.

„Дошло је вријеме и да се постави питање одговорности за изречене лажи“, истакао је предсједник Додик, а преноси РТРС.

„Опозицији није света ни породица, ни крсна слава“

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је данас да је наслов БН телевизије „Додик фирми сина Игора обезбиједио десет милиона евра“ потпуно гнусна, свјесно смишљена лаж, јер његов син није власник „Тошибе“ и не ради у Италији.

„На који начин и хоће ли неко одговарати за ове лажи? Немам намјеру да се правдам, јер не може се правдати лаж, али као родитељ нећу дозволити да моју дјецу било ко повлачи по медијима, и то без икаквих аргумената“, поручио је Додик.

Он је нагласио да његова породица не учествује у предизборној кампањи, као ни породице опозиције.

Предсједник Републике Српске рекао је и да не треба бити у заблуди да он нема ништа рећи о члановима породица представника опозиције у Српској, али да се у таквој ситуацији залаже да се сачува дигнитет породице и да се не злоупотребљавају лажима.

„У мом систему вриједности нема мјеста за најподлије ударе на породице, за приземно лансирање разних афера, на крсну славу, на увлачење у блато оних који ни за шта нису криви“, рекао је Додик.

Он је нагласио да никада неће дирнути у породице својих политичких противника.

„Ми Срби тако то радимо и веома то цијеним – ми не дирамо невине, јер знамо шта је достојанство и шта је образ. Баш зато сам трн у оку онима који те особине не посједују, а ми их слушамо сваки дан, упорно. Што је најгоре, умислили су да нешто важно говоре, а у суштини само саопштавају оно најгоре о себи“, рекао је Додик.

Он је додао да га не чуди да су „ови из лажног савеза, који не пристају на системе вриједности сопственог народа, нашли политичке савезнике у онима који желе да Срба на овим просторима нема“.

„Ономе ко је спреман да изда сопствени народ и објави лажни извјештај о Сребреници, прода банку за један евро, потпише са Изетбеговићем споразум о уништењу Републике Српске, који главну подршку има у медијима у Сарајеву и прода сопствену земљу, није ниско да у сопственом блату вуче недужне, да пљује и блати оне који су са њим у мраку и обмане свакога ко је спреман да прихвати обману“, рекао је Додик.

Додик је нагласио и да ће лично остати да „брани све оно што је у Српској здраво и позитивно, добро и паметно, да брани српски народ од оних који не презају ни од чега да би га уништили и облатили“.

„Увјерен сам да је стање у Српској стабилно. Знам да имамо тешкоће у економији, али исто тако знам да има и показатеља опоравка те економије. Спреман сам да гарантујем мир и безбједност свима у Српској и да свима желим добро и здраво“, истакао је Додик.

Он је на конференцији за новинаре у Бањалуци појаснио да његов син ради у компанији, за шта је стекао ваљане професионалне квалификације, и не ради у Републици Српској, јер би био „општенападнут да је било гдје радио“.

„Као предсједник Републике Српске учинићу све да ничије дијете не дође у ситуацију блаћења и лажи у било ком контексту. Ишли су дотле да су измислили и Игоров лажни профил на интернету, те га након злоупотребе повукли“, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, његов син Игор изложен гнусним лажима годинама уназад, од оних који не презају ни од кога.

Он је рекао да није раније реаговао, јер је славио крсну славу Ђурђевдан и сматрао је недоличним да реагује на лажи које су изнесене, те да не би ни данас говорио да се лажи не настављају и даље провоцирају јавност.

„Ријеч је о гнусним неистинама које се пласирају ових дана у фабрикама лажи ‘БН телевизије’ и другим њима сличних медијима у служби стварања хаоса и подметања“, истакао је Додик.

Он је рекао да је свјестан да је кренула предизборна кампања и да ће опозиција користити сва прљава средства да дође до циља, као и њихови медији које плаћају страни центри моћи, јер желе власт по сваку цијену.

„Прави се представа од разних тема, гдје сам ја незаобилазан лик. Раде све да ме лично дискредитују, јер на политичком плану немају шта конкретно да понуде.

Блаћење Милорада Додика им је једини програм, као и мржња“, сматра Додик.

Он је додао да они немају програма и да понуде било шта компетентно и корисно.

„Они ће наставити да народу подваљују лажи о Милораду Додику и тиме прикривају своје неспособности. Позивам оне који прате политички живот да их добро погледају, јер заиста добро лажу. Њихова лаж је неодржива, али на кратак рок може дати ефекте“, истакао је Додик.

Он је додао да опозиција стално отвара причу о криминалу и корупцији, а када их јавно позове као предсједник Републике да заједно уђу у ту причу нема их нигдје.

„Поносан сам на то што је данашња вијест у неким медијима била да је Република Српска лидер у региону по одузетој имовини из кривичних дјела, јер Српска конкретно показује своју способност и намјеру те врсте, али они желе да створе одговорност само за једну страну, не желећи да се са нама упусте у борбу против неадекватног правосудног система који је једино мјесто за дефинитаван обрачун са криминалом“, истакао је Додик.

Он је поручио да је поносан што је све ове године водио институције које су се упустиле у борбу против криминала и корупције, оствариле одличне и завидне резултате и сигурно се препоручују за најбоље агенције у региону, као што је Полиција Републике Српске, што признају многи из професионалног миљеа.

„Улога опозиције и јесте да све што се уради омаловажи и да направи представу и лаж. Као човјек сам спреман да трпим највеће увреде на мој рачун. Нема те лажи која за мене није изречена, а истовремено нема тог судског процеса на којем све те оптужбе нису одбачене и у вези са мојим првим мандатом и у вези са зградом Владе. Медији су се утркивали да то све напумпају, а када је све било јасно и речено да ту нема ничега, онда су само скромно о томе обавијестили“, рекао је Додик.

Он је истакао да је тужио многе новинаре и неке куће, добио 11 пресуда за изречене лажи. „И то им није довољно да престану, него настављају“, рекао је Додик.

„Од тада сам помрсио рачуне, пореметио лоповске комбинације, онемогућио да даље распродају интересе Републике Српске ради сопстевих интереса онима што се сада лажно представљају као неки савез. Трпим лажи, измишљотине, обмане готово редовно, раније периодично, а посљедњих дана дневно“, каже Додик.

Он је истакао да народ у Српској памти све, те што су сада промијенили име и обукли нека нова, прекројена одијела, испод којих хоће да прикрију своје лажи.

„На сваком кораку избије старо познато лице њихових промашених политика на овом простору, лица људи којима је једини циљ да се поново докопају власти и поново жртвују интересе Српске и поново је доведу на руб пропасти“, нагласио је Додик.

Он је поручио да ће „о његовим и њиховим поступцима судити народ“.

Замјеник предсједника СДС-а Предраг Ковач изјавио је да ова странка сматра да је уговор који је „Електрокрајина“ потписала са италијанском фирмом „Тошиба“ из Ђенове, гдје је један од менаџера Игор Додик, син предсједника Српске Милорада Додика, невиђен скандал.

Нема NATO радара на Јахорини

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да на Јахорини не постоји никакав NATO радар и истакао да нико из Републике Српске није дао сагласност за то.

„Оно што је тачно јесте да је члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић то одбио када је ово питање било на дневном реду“, рекао је Додик на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци.

Додик је нагласио да опозиција свакодневно пласира неку лаж, желећи да власт то демантује, а причом о наводном радару лаже се о стању безбједности, изазива страх код народа и позива на дестабилизацију.

Он је оцијенио да је вијест о наводном NATO радару на Јахорини „гнусна лаж“ настала, како је рекао, у „фабрици лажи у Бијељини“.

Предсједник Српске истакао је да нема намјеру да сваки дан излази и демантује лажи, али да је можда дошло крајње вријеме да се потегне питање одговорности за јавно изнесену лаж и подвалу.

Додик честитао Дан побједе над фашизмом и Дан Европе

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је грађанима Републике Српске 9. мај – Дан побједе над фашизмом и Дан Европе, поручујући да ће Српска наставити и даље да гаји слободарске и цивилизацијске вриједности.

„На овај дан, који је истовремено и Дан Европе, требамо се подсјетити и на велику историјску улогу нашег народа у стварању слободне Европе“, наводи се у Додиковој честитки.

Додаје се да је 9. мај један од најзначајнијих датума у историји човјечанства и дан када се обиљежава побједа слободарског свијета над фашизмом у Другом свјетском рату, те одаје почаст жртвама антифашистичке борбе чији су животи уграђени у стварање бољег и праведнијег свијета.

 

Архива